Lidandet hamnade hos Dalen efter Citys taktiska triumf

Jag vet inte om jag på flera år sett en så sevärd och jämn match mellan Dalen och City. Visst har det innehållit dramatik några gånger med spännande slut. Men den här matchen var inte direkt spännande. Jag tyckte att det hela tiden lutade åt City. Dom var aldrig i underläge målmässigt och vann helt rättvist. Det är inte ofta man får säga det efter ett Umederby..

Cityspelarna såg coola ut. Jobbade intensivt och efter den upplagda taktiken. En taktik med hög forechecking och många lyft ner i offensiva hörn, försöka få till långa anfall genom att hålla bollen bakom och kring Dalenburen. Det lyckades perfekt!

 

Dalenspelarna såg mer och mer desperata ut ju längre matchen led men det var inte mycket som stämde. Visst skapades målchanser men inte så ofta som frukt av bra spel. Ett annat bevis på desperation var att Dalen gick ner på två femmor efter halva matchen. Hörde ni?  Dalen gick ner på två femmor efter halva matchen- mot City! Många slet hårt och försökte, Vallgren, Bodens, Kronberg och Johan Samuelsson förstås- men inget hjälpte denna kväll. Åter igen mycket svaga insatser av Hjort och Nilsberth  och då haltar femmorna redigt.

 

Nää, nu är det tungt i Dalen lägret. Om jag vore Dalenfan skulle jag nog vara bland de första att kräva Hallstenssons avgång. Hans insatser med detta spelarmaterial kan inte betecknas som något annat än ett stort fiasko. För han kan väl inte igen efter det här mena att spelsystemet inte satt sig. Hävdar han det så måste det vara fel på systemet och inte på spelarna. Eller så ligger det på det mentala planet. Hoppas Halstensson vet vilket för nu är det bråttom. Fjärdeplatsen försvinner alltmer i fjärran…

 

Grattis City, Putte och Grubbe till en taktisk triumf !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.