Höstens flippar och floppar..

Så här i årets sista timmar är det ju brukligt att summera året som går till ända. Så ska även jag men det handlar här bara om höstens seriespel. Vad blev sämre än väntat och vad överraskade positivt?  Så här der jag på saken: 

Höstens lagfloppar

4. Warberg.

Även om de dragits med skador under hösten så är laget en klar besvikelse. Som pricken över i, om det heter så när man misslyckas, kom bortaförlusten mot Mullsjö- ursvagt av ett lag med sådana spelare.

 

3. Hudik/Björkberg

Var runner -up efter Thoren i fjoiårets div 1 och verkade räkna med en skön resa mot allsvenskan i år. Hoppsan, glömde Sandåkern som kom ner. När det visade sig ta emot var det inte lika roligt. Bröderna Jonsson lirar nog hellre i medgång än när det går tungt.

 

2. KAIS Mora

Total katastrofhöst för masarna. Visserligen en del spelartapp men med ett års superliga i ryggen borde man prestera betydligt bättre- märkligt.

 

1. Dalen

Ingen överraskning för läsare av denna blogg. Otroligt svag höst med den truppen. Klarar förstås slutspel men missar topp 4. Svår kvart och troligtvis god natt.- fiasko hotar. Ohotad etta i mitt protokoll.

 

Höstens lagflippar

3. Thoren

Lyckats rätt väl att få ihop spelartruppens alla nyförvärv och ligger på andra plats. Seriesegern verkar dock avlägsen men det hade väl inte heller varit det mest önskvärda för en nykomling.

 

2. Alba

Sandvikenlaget har lyckats väl över förväntningarna och är ett mycket svårspelat hemmalag. Jämnt och säkert och etablerar sig lätt i allsvenskan.

 

1. TT

Tyresö Trollbäcken har verkligen presenterat sig i Superligan denna höst. Åtta segrar på femton matcher är verkligen strongt gjort. Kommer att kämpa för en slutspelsplats.

 

Höstens spelarfloppar

 

I denna kategori finns det förstås en uppsjö spelare att välja mellan.Jag tar dom utan inbördes ordning.

Magnus Svensson, Warberg

Visseligen varit skadad en del men det verkar som om gnistan att avgöra matcher inte riktigt finns där som förr. Håller han på att bli mätt på sporten eller vill han trots allt få revansch på finnarna nästa VM? Frågan måste ställas.

 

Milan Tomasik , Dalen

Vandrat ut och in mellan femmorna och på bänk ibland. Vilka var de kvaliteter som han värvades på grund av? Jag har inte upptäckt dom än.

 

Olof Schäfer, Thoren

Visserligen en spelare som inte har så mycket stöd av diverse band och senor i knäna längre. Men han har (haft) ett rejält dragskott som ställt till det för målvakter i många år förut. Verkar som bortblåst. Eller är det så att det går för fort nu för tiden?

 

Höstens spelarflippar

Jag väljer ut tre. Det finns ju massor förstås.

 

Jesper Berglund, Thoren

Kom in i laget som en främling som spelat div2 med gubbarna i Spöland. Var det fågel eller fisk? Har vuxit otroligt i höst, både defensivt och offensivt. Har varit Thorens bäste back sett över hösten.

 

Albin Andersson. Umeå City.

Fantastiskt roligt att se en frejdad junior gå in helt respektlöst i Superligan. Som jag skrivit tidigare har han nog inte riktigt förstått hur svårt det är att spela i där. Det kan bära långt.

 

Kevin Björkström, TT

Upptäckte honom för min del när TT  slog Dalen i oktober. En rightare på vänsterkanten, snabb, teknisk och med bra skott. Har försökt följa honom sen dess. Ståtar nu på 30p efter höstsäsongen. En mycket sevärd framtidsman.

 

 

Gott Slut och Gott Nytt År !

 

(P.S jag kunde ju haft med kategorin höstens tränarflopp, men ni vet ju alltför väl hur det hade slutat.. så jag avstod..  D.S )

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.