Nu lider jag med umelagen..

Det blev en tung eftermiddag för Umelagen i Superligan. Visserligen fick City med sig en poäng borta mot Helsingborg men jag tror inte att dom är särskilt nöjda ikväll. Kanske i morgon om Täby nu knyter till säcken mot Mullsjö. Det står 7-8 en bit in på tredje. Efter första ledde Mullsjö med 5-1! Täby brukar ju vara stensäkra att vända sådana underlägen men i år har det varit mer tveksamt.Tror dock att Sundstedt eller Ricky fixar trepoängaren.

 

Varför missnöjt City? Jo, vänder underläge 2-4 till ledning 5-4 4.25 kvar. Får Peder Viklund utvisad 17.19, klarar det men släpper in 5-5 21 sek kvar, tungt efter en sån viljeinsats på en sån lång resa. Men man måste säga att City är mer stabila än på mycket länge och är med i alla matcher nu. Håller man i så så räcker det till kontrakt. Sirius hemma nästa. En måstematch. Inte för att Sirius hotar direkt men det är ett lämpligt lag att slå. Tyckter att Sirius var helt bedrövliga i TV-matchen mot AIK.

 

Måste tycka synd om Dalen också. Det var länge sen jag gjorde det. I kvällens match dominerade Storvreta totalt under den första halvan av matchen. Spelar mycket stailt försvar och anfallsmönsten verkar dom kunna prestera i sömnen. Dalen helt utspelat. Men I tredje perioden verkade det som om Storvreta bara skulle spela av matchen. Drog ner tempot till noll och blev stillastående. Det gav Dalen chansen som dom också tog. Helt plötsligt stod det 5-6 och Dalen pressade och pressade. Storvreta blev lite stirriga och släppte till en hel del farliga chanser. Man kan säga att reservmålisen Albin Engholm räddade sitt lag denna gång. Dalen borde ha haft minst en poäng efter sin slutforcering. Men ser man till första halvan så var det klasskillnad. För mig är Storvreta just nu Sveriges bästa lag utan tvekan. Efterson AIK vann borta mot Warberg (hoppsan) så hamnade Dalen än en gång under strecket. Snacka om måstematch borta mot just AIK nästa omgång..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.