En i sanning märklig tabell..

Det brukar vara ganska lätt att förstå hur ett tabelläge ser ut och varför. Om man tittar på Superligans tabell så stämmer det. De två lagen i topp har 14 vinster och 2-3 förluster. För bottenlagen är det naturlligtvis tvärt om, 2-3 vinster och 9-12 förluster.

 

Men granskar man Norra allsvenskans tabell är det mycket svårare om inte omöjligt att förstå hur det kommer sig att tabellen ser ut som den gör. Om vi bortser från suveränen Granlo (11-1) så framkommer nåt verkligen märkligt. tvåan Thoren har 6 förluster, lika många som 7an Mora och 9an Gävle. 3an och 4an Järfälla och Handen har 7 segrar. 8an Balrog har bara en minde,6.

 

Många av lagen har åkt hiss upp och ner sedan serien startade . I början tillhörde Uppsala, Alba och inte minst Duvbo toppen. I botten befann sig Järfälla och Handen. Nu har de tidiga topplagen dalat. Det gäller framförallt Duvbo som gått kräftgången medan Järfälla och Handen stigit mot toppen. Det är mycket sällan man ser sådana omkastningar i en högre serie.

 

Duvbo är för övrigt ett mycket märkligt lag. Förlorade nyss hemma mot Mora med 11-1. Åkte sedan upp till Gävle och vann med 12-4. Förklara det den som kan.

 

Ett annat lag med speciella prestationer är jumbolaget Hagunda. Deras matchrad innehåller följande:

poäng: 5-4SD, 5-4SD, 5-4, 4-1.

ej poäng: 4-9, 6-8, 4-6, 5-7, 2-3, 2-3, 3-4, 5-6, 3-4  !! 

2 suddenvinster,1 uddamålsvinst och 5 uddamålsförluster , alltid med i matcherna, aldrig utklassade men ståtar med endast 10 poäng. Vilken lagmoral dom måste ha för att orka komma igen match efter match !

 

Nog är Norra allsvenskan en märklig serie alltid. Jag har inte sett nåt liknande i alla fall.

2 kommentarer

  1. Dille

    Hej!

    Får börja med och berömma dig för en bra blogg 🙂

    Håller med dig fullt ut att det är en mycket konstig serie, där alla kan slå alla. Att Hagunda ligger sist med endast -9 i målskillnad trots att man har hela nio förluster är mycket fascinerande..
    I mina ögon har Hagunda seriens bästa målvakt i Tomas Åhrberg! Men de räcker inte..

    Fortsätt ditt fina jobb med bloggen 🙂

    Vi ses!

  2. Leif Lundberg

    Tjena Dille,

    roligt att se att bloggen nått ända till Sundsvall. Tänkte inte på det här med målskillnad men det gör det ju ännu märkligare.

    Se till nu att avgöra serien snarast nu så att Näsman kan sova om nätterna och slippa magsår eller nåt ännu värre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.