DM-drabbning med omvända förtecken..

I kväll spelas en DM-kvartsfinal mellan Sandåkern och Thoren. På ett sätt kan jag säga: I couldn´t care less. DM som företeelse har jag dömt ut totalt tidigare i denna blogg. Jag har förordat en form av Svenska Cupen i stället.

 

Nåväl, varje match innehåller ändå något av intresse. Kvällens match är inte heller den helt poänglös. För nåt år sedan möttes just Sandåkern och Thoren i kvalmatcher. Sandåkern för att stanna kvar och Thoren för att ev gå upp. Det bestående minnet var att Sandåkern gick segrande ur striden mest pga större hårdhet. Matchande i en högre serie talade. Thoren hade, som vanligt sopat hem sin serie på en skridsko.

 

Ikväll är förutsättningarna de omvända. Sandåkern ångar på utan förlust i div 1 medan Thoren kämpar mot hårt motstånd i Allsvenskan. Ska bli intresssant att se om hårdheten talar även i kväll.

 

Sedan finns det ju alltid en joker i leken. I det här fallet, som så många gånger förut, heter han Karlsson, Urban Karlsson. Hur många bänknötare från Dalen kommer han att tillsammans med Brolin slänga in i drabbningen. Några blir det säkert men det har mycket ofta visat sig att sådana inte tillför särskilt mycket. Det mest påtagliga är oftast bara att ordinarie spelare från farmarlaget får nöta bänk i sin tur.

 

Hur går det i matchen? Svårt att veta, högre motivation vinner.

Hur det går i DM? Couldn´t care less…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.