reflektioner kring DistriktMästerskapets kvartsfinal

Igår var det ju kvartsfinal i DistriktMästerskapet mellan Sandåkern och Thoren.

Första perioden signum var Dåligt Motstånd. Sandåkern verkkade inte särskilt taggade att bjuda upp till kamp. Thoren tilläts att i princip göra vad dom ville. Eller så är det så att skillnaden mellan Allsvenskan och div 1 är så här stor. När Patrik Lundström (kors i taket) rann igenom och elegant satte 1-0 verkade matchen över. Efter första perioden stod det hela 5-0

Som man kunde befara blev så andra perioden ett sömnpiller med hawaiilir fram och tillbaka. Behållningen var två Duktiga Målvakter som sattes på prov genom det slarviga försvarsspel som lagen bjöd på.

I tredjeperioden tilläts Sandåkern att sticka upp då Thorenspelarna mest verkade förbereda sig för duschen. Som så många gånger förut presenterade då Blomman sig genom att på sitt oefterhärmliga sätt göra några mål. Innan dess genomförde Thoren ett helt Dråpligt Massanfall där helt plötsligt alla fem gula spelare stod på rak linje tre meter framför Sandåkermålvakten. Det har jag nog aldrig sett förut. Tre Sandåkerspelare stod då helt rena vid mittlinjen men inget uppspel kom-komiskt.

Vid ett antal PP som Sandåkern fick uppvisade Thoren mycket Dålig Markering. Att släppa mål 3 mot 5 är väl OK men att vid spel 4 mot 5 stirra boll när Sandåkern spelar runt på högerkanten och helt släppa markering på Blomman på vänsterkanten är totalt  underkänt. Att Sandåkerns PP går ut på att sätta upp Blomman som skytt är ju verkligen inget nytt. I denna match hade det ju ingen betydelse men uppträder man lika taffligt i seriespelet så kommer man att bli hårt straffat.

På tal om att släppa in mål så har Thoren hjälpt en spelare till Superligakontrakt. Den Duglige Målskytten Max Wahlgren har bl a genom sina fem mål mot Thoren rott hem ett Superligakontrakt med Warberg.

Tycker media att DM är intressant? Nää, inte en rad..

P.S. Glömde nämna att Olof Schäfer verligen var på spelhumör. Man kunde inte tro att han är en dag över trettio. Samspelet med Kingen vid de tre målen var en av de stora behållningarna denna afton.  D.S