En läktarcoach- behöver Thoren en sådan?

Att vara läktarcoach betyder just att utifrån det man ser från läktaren kunna bidra med erfarenheter och tips om vad man sett från sitt helikopterperspektiv. Efter första perioden önskade jag att jag hade den positionen i Thoren. För mig verkade det som om dom inte genomskådade Gävles taktik alls. Gävle kunde ostört skicka upp bollen på vänstersidan där giftiga rightare antingen tilläts att skjuta eller hitta passningar inåt mitten. Hela första perioden såg ut så och Gävle kunde enkelt gå till vila med en 4-1 ledning. En av Thorens svagare hemmaperioder.

Nåväl, i andra fick Thoren så småningom stopp för den korridoren och tog dessutom över spelet mer och mer. Ett Gävlemål mot slutet innebar underläge 3-5.

Tredjeperioden önskade man förstås en tidig reducering men istället kom 3-6 redan efter en dryg minut. I det läget började Gävle backa hem och stärktes ordentligt av en missad straff av Carlbom efter fyra minuter. Thoren visade stort tålamod tycker jag och reducerar till 4-6. Man äger matchen helt även om Gävle har en del giftiga kontringar. 5-6 kommer i PP via Säl och Gävle darrar, tappar allt offensivt spel och straffas två gånger på kort tid. Det första är oerhört elegant. Först bryter Emil Johansson högt vid sargen och hittar en fri Calle som retfullt enkelt styr eller snarare lyfter upp bollen i första krysset, otroligt snyggt.! Efter det att Otto så gett Thoren ledning mindre än 4 min kvar så verkar det lungt. Men i ett PP kvitterar Gävle 20 kvar i spel 6-4. Jaha, som vanligt hopp och förtvivlan. Men så avgör Thoren tidigt i sudden via ett flygande anfall där Otto i hög fart hittar en fri Calle vid bortre stolpen, fantastiskt snyggt!

Ska Thoren vara nöjda med detta. Ja med 2 poäng ur ett trängt läge men absolut inte med första perioden där Gävle tilläts husera ordentligt med sin taktik. Bättre läsning tidigt av motståndarna om jag får be!

Det var väl ovanligt positv skrivning om Thoren från min sida. Att man tog sig samman berodde enligt tränare Janne L att man inte ville ha så mycket skit på denna blogg. Kan man hjälpa till med så känns det bra.

Till slut. tre reflektioner. Jag börjar tycka mer och mer att Calle Carlbom är bättre ju mindre tid han får på sig. Får han gott om tid så flyger ett antal sätt att agera runt i skallen tills han får svårt att bestämma sig. Är det bråttom så agerar han instinktivt och då sitter det.

Jag har, som farsa, aldrig sett Fluddan så f-bannad som när målet med hög klubba godkändes. Inte ens i värsta trotsåldern. Mycket tur att han inte fick 10 min där.

Billy Nilsson imponerade inte på mig trots 3 p. Föreföll vara en diva som dessutom spelade otroligt ojust med ständiga tacklingar i ryggen som signum- nä, sådana gillar inte jag alls.