Bottennapp i bottenmöte..

Jag har just kommit hem från att ha sett denna säsongs sämsta match i Superligan. Jag menar City mot Sirius. Mest rättvist hade varit om matchen slutat 0-0 efter SD. Inget av lagen var egentligen förtjänta av varken mål eller poäng. Men reglerna säger ju att minst två poäng utdelas oavsett kvalitet på matchen.

City producerade ett(1) spelmål. Det andra kom på straff. Sirius gjorde ett mål/period och det räckte gott och väl. Naturligtvis producerades det målchanser av båda lagen men inga var direkt frukt av bra spel utan mer slumpartade. City blev väldigt krampartade i sitt spel när de försökte föra matchen. Siruis hade direkt inget spel alls utom ett par minuter i varje period. I övrigt var det långa bollar på Bengt och hoppas på tur. Såg Sirius-AIK på TV för några veckor sedan. Då var Sirius hur dåliga som helst. Jag kunde inte tänka mig att City skulle förlora mot dom hemma. Men så blev fallet och nu sänkte City sina aktier rejält i bottenstriden. Det är svårt att plocka fram några ljusglimtar bland spelarna men Erik Nilsson får godkänt för sitt outtröttliga arbete och sin förmåga att sno bollar och skapa chanser ur ingenting. Bäst på plan tycker jag att Sirius back Freddi Ramsell var.

Dalen lyckades slå AIK borta med 7-6 efter leding 5-1 efter första. Svårt att veta hur matchen tedde sig men det blev nog hjärtat i halsgropen när AIK forcerade i tredje. Noterbart är att Dalen gjorde tre mål i PP-nyttigt för framtiden. Och för umefansen ökade chanserna för att vi får se slutspelsinnebandy senare i vinter.

Slutligen kan jag från övriga sportfronten meddela att att Löven har spelat två matcher i helgen. Igår förlust mot Sollefteå (!) med 4-3 och idag förlust mot Östersund(!) med 4-2. Tränare Wirtala var nöjd med spelet i båda matcherna men motståndarna hade turligt nog tagit tillvara sina målchanser. Nog är det väl dags att med det snaraste föra över åtminstone 50% av alla kommunala och andra medel från hockeyn till innebandyn. Där finns då åtminstone chans till att det kan leda till något stort för Umeåidrotten.