Rykten och spelarsurr…

Det börjar närma sig 31 januari och surret är i full gång. Vilka spelare byter klubb och vart går dom?

 

En ständig snackis under hösten har ju handlat om Granlos spelare i förskingringen. Vilka vänder hem om Granlo går upp? Ett rykte har jag envist avfärdat. Det att Östholm skulle lämna topplaget Pixbo för Granlo. Han är ju ordentligt rotad i Gbg sedan 4 år, blivit bosatt i landslaget och vill så förbli. Nu är det klart. Han har vid en NHL-liknande cermoni skrivt på ett 5-årskontrakt. Så var det med det.

Samuelsson skulle också förvåna mig ordentligt om han flyttade hem. Främst av samma skäl som Östholm-landslaget. Det måste bli svårt att behålla platsen där när man får spela ett tight försvarsspel i ett bottenlag och främst har offensiva kvaliteter.

Nilsberth kan vara aktuell. För ett år sedan tyckte jag att han kunde vara aktuell för att prövas i landslaget. I vinter är han mil därifrån. Så varför inte.

Just nu florerar rykten om att Carlbom ska förstärka Dalen.Tillåt mig tvivla. Även om Calle har rötter i och lojalitet med klubben så undrar man vad som skulle motivera. Det Dalen poducerat i vinter kan aldrig leda till en SM-titel ex vis. Att hjälpa ett lag till slutspel räcker väl ändå inte. Och i Dalen krävs mycket mer tid och träning för denna småbarnsförälder.Konstigt förresten att Dalen vill förstärka med Calle. Deras trupp är ju redan stark nog och innehåller inga långtidsskadare. Calle är en gudabenådad spelare men har inte andats Superligaluft på flera år nu.

 

Jonas Svahn har tagits ut till landslagstruppen. Här har minsann inga rykten florerat. Det kom som en total överraskning. Förbundkapten Vaara vill ha snabba, ansvarstagande, kreativa och initiativrika spelare. Vem vill inte det? Just snabbhet och hårt jobb har ju lyfts fram efter finnarnas stora framgångar det senaste året. Och nog räcker Svahns snabbhet alltid. Övriga kvaliteter kan man väl undra över. Även han var enligt min mening åtskilligt bättre i fjol vid den här tiden men OK. Hoppas han får speltid bara. Hade kanske varit lämpligare med Tjeckien och Norge.

På tal om kvaliteter så är Kim Nilsson åter. Ställdes ju över senast pga en del brister i kvalitet just. Vad är det stora som hänt bortsett från de poäng han gjort i AIK? Kul också att fd Rigaren Rikard Eriksson testas. Benjamin Löfdahl har imponerat mycket på mig så det verkar logiskt.

Ja, så får vi invänta fler rykten den närmaste tiden, alltid roligt att spekulera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.