Det är väl dags för nya rykten…

Jaha, så var deadline för övergångar passerad utan några större rörelser mellan lagen egentligen. Kanske dags att starta/förmedla en ny ryktesflora. Det kan kanske tyckas i tidigaste laget men ändå. Vad kommer att hända med Umelagen inför nästa säsong? Om man tänker på tabellägena för närvarande så finns det mycket intressant att fundera kring. Just nu hänger City på fallrepet i SSL. Sandåkern är i princip klara för Allsvenskan.

 

Om vi då tänker oss följande: City åker ner och Sandåkern går upp. Dessutom åker Sirius ner. Man kan också tänka sig att historiskt namnkunniga lag som Balrog och Hammarby/Handen åter vill synas i eliten och gör nysatsningar. Inte minst då Hammarby med tanke på fotbollens numera undanskymda plats. Bandyn går inte heller alltför bra. Dessutom har vi KAIS Mora som smakat på SSL och nog vill tillbaka.

 

Ett sånt scenario med kraftiga satsningar skulle leda till den kanske tuffaste Norra Allsvenska som skådats. Att då tro att det bara är ned och vända för City verkar naivt. Nää, för umeinnebandyn är det nog av största vikt att City klarar sig kvar. I ett sånt läge ryktas det (där kom det) om ett hopslag av City och Thoren. Det är en tilltalade tanke. Om man nu kan komma överens om namnet.. Det skulle ge två starka konstellationer i Umeå med Dalen-Sandåkern och City-Thoren. Ett lag i SSL och ett i Allsvenskan. Nästan idealiskt.

 

Om däremot City ramlar ur så ter sig framtidperspektivet inte lika positivt. En sammanslagning av City-Thoren i det läget behöver inte med automatik medföra något speciellt positivt. Vi har sett allt för många hopslagningar av lag i samma serie utan att det direkt gett effekt i slagkraft, ibland faktiskt tvärt om.

I skenet av detta resonemang så finns det många intressanta händelser att följa i vår. Både på planen och vid förhandlingdsbordet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.