SSS 3- totally silly

Med en gång ska det sägas att jag i princip inte vet ett jota om kontraktslägen och spelarintentioner inom Umelagen. Jo, med ett undantag. Carlbom har skrivit på ett ettårskontrakt med Thoren. Troligen i utbyte för att få spela ett slutspel.

 

I övrigt är det här rena fantasier från min sida. Men eftersom det nu står helt klart med serieindelningen för nästa säsong så är det ju frestande att just spekulera. Många brickor finns att flytta och lägga. Om vi börjar med Dalen så är ju som alla vet Granlobrickorna hetast. Flyttar hem eller inte? Flyttar dom så ökar ju Dalens behov av nyförvärv. Vilka är då hetast på marknaden. Jo, Cityspelarna förstås. Erik Nilsson, Emil Johansson, i första hand. Stefan Lindberg, Peppe Reinholt därefter. Och Urban K är ju känd som en som lyckas med det mesta när han sätter den sidan till. Och det gör han ju gärna.

 

En annan som lyckats över förväntningarna när det gället värvningar är ju Thorens Janne Lundquist. Värvningen av Calle säger väl det mesta. Ryktena säger nu att Hudiklinan Jonsson-Forslöf-Jonsson är preliminärt klara. Inga dåliga lirare men trots allt orutinerade i större sammanhang. Ska Thoren också rycka i Cityspelarna?

 

Med ett så hårt tryck på värvningsansträngningarna utifrån så hamnar City i en mycket svår situation. Kan dom inte stå emot där men även framöver aspirera på plats i eliten så finns enligt min mening bara en väg att gå. Sammanslagning med Thoren. Om inte väntar en lång vandring i seriemörkret framöver.

 

ThorenUmeåCity skulle kunna bli en mycket stark konstellation. Tänk er tre linor. En med Carlbom som motor. En med Erik Nilsson som huvudperson. Och en med en Hudikkärna med Forslöf som huvudgestalt. En spelare som för övrigt enligt min mening inte skulle göra bort sig i Superligan. Bakom dessa Stefan Lindberg, Emil Johansson, Victor Öberg och Jessper Berglund m fl. Utöver det skulle truppen innehålla flera spelare av hög allsvensk klass. Inget dåligt lag…

 

Ett ThorenUmeåCity skulle ha mycket stor chans att vinna allsvenskan och se till att Umeå åter har två lag i yppersta eliten. Det finns det underlag för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.