SSS 4 – innebandy och skidskytte…

Som annonserat fokuserade jag på skott och avslut vid kvartsfinalen igår. Vi har ju hört det på TV en hel vecka nu. Det är skyttet som avgör..

Och jag säger det direkt. Jag blev inte imponerad. Det blev mest ett antal tama försök när man försökt slita till sig en yta mot täta och aggressiva försvar. Dom flesta målen i herrinnebandyn(ja, jag vet att sådana jämförelser är känsliga) görs via diagonalpass och direktskott och via skott utifrån med skymning av målvakten. Dessa varianter såg man nästan ingenting av. Tyckte jag såg en back med ambitioner och skottförmåga i Iza Rydfjäll som lossade några skott med bra fart från halva plan. Jag(liksom bloggare Lars) var ytterligt förvånad att se att Iza endast gjort ett(1) mål i hela grundserien. Oerhört obegripligt med den kvaliteten.

 

Vilka visade skottförmåga i övrigt. Jo, Emelie Wibron hotade med att avlossa sitt fruktade svepskott med bollen inlindad i hooken men det var alltför välbekant för Dalen så därav blev intet. Typiskt nog gjorde Wibron istället mål på ett snabbt om inte alltför hårt direktavlossat slagskott från yttre slottet. Tjäderborn är väl inte stolt över sitt ingripande där men just det att skottet kom direkt tror jag överraskade henne.

 

Svårt att upptäcka skottkvalitet denna kväll bland Dalenspelarna. Ingen av Larssonarna Sandra eller Isabell lossade kanoner som märktes. Säkert väl påpassade av IKSU-försvaret.

 

Den som helt klart höjde sig över mängden när det gällde skottkvalitet var, föga överraskande, Elin Tjärnström. Ingen speciell lycka dock utom vid 2-0 målet. Ett distinkt klassavslut utan nåd!

 

Hur går det på fredag då?  Ja, kan inte Dalen visa upp bättre skytte så kan jag inte se hur de ska kunna besegra IKSU.  Det krävs troligen minst 3 mål för vinst. Jag ser inte hur de ska komma till med gårdagens avslut mot en sådan målvakt som Malin Marklund. Om hon nu inte stukar några fingrar vid bloggdatorn…

 

För övrigt är jag mycket glad över att slippa uppleva den vrålande speakern på IKSUs matcher igen. Ohörbart och olidligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.