SSS 5 – konflikter och innovationer

Jag skulle tro att i 90% av fallen där det blir högröstate och aggressiva uttalanden av framträdande personer inom innebandyn i Umeå så är Urban Karlsson en av parterna. I ett uttalande på Innebandyblogggen säger Karlsson att "det är kul med lite drag kring innebandyn". Fan trot! Det vore nog bättre för innebandyn i Umeå om Karlsson tänkte lite större och bredare kring innebandyns utveckling i Innebandyns huvudstad än att alltid snävt och med tveksamma metoder tillvarata Dalens intressen.

 

Det drar ihop sig till match 2 i Elitseriens kvartsfinal mellan Dalen och IKSU. Planen för båda lagen är att sätta försvarsspelet och bättre ta tillvara chanserna framåt. Väldigt innovativa och nydanande taktiker. Ska bli spännande att se vad som blir av det. Jag tror det blir att försvara sig med näbbar och klor och löpa upp och skjuta när tillfälle ges. Men det första låter ju bättre förstås. Kanske Dalen skulle låna nån av Hallstenssons dimensioner så att vi fick se nåt nytt som kunde överraska IKSU. 

Som vanlgt vill jag se mycket mer skott, Och skott med kvalitet, framför allt av Dalen. Har man svårt att luckra upp IKSUS tighta försvar måste man skapa skottillfällen och ta dom- skjut !

 

PS. Jag har länge irriterat mig över fenomenet VK-liraren. Det är med något enstaka undantag den som gjort flest mål. Dettta oavsett serie och motstånd. En forward som i ett topplag i div 3 gjort 4 mål mot tabelljumbon blir med säkerhet VK-lirare. Men vad är en lirare? Jo, tag exempelvis Jocke Lundbergs uppvisningar i senase Thorenmatchen där han snurrrade med motståndarna så att publiken jublade.. Där kan man använda epitetet lirare.

Vill man lyfta fram spelarprofiler så kunde man väl också lyfta fram backar och målvakter. VK-täckaren och VK-stopparen kanske…  D.S

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.