SSS 8 – en betraktelse från sandlådekanten…

Såg inte IKSU-Dalen igår. Hade annat för mig och väntar hellre på nästa match där jag slipper hörselproppar och kan röra mig fritt i lokalen.

 

Ska jag då bry mig om efterspelet på matchen. Det här med journalisters high five.

Joo, nää, joo det ska jag nog  i alla fall. Händelsen och efterspelet har ett löjets skimmer över sig. Sandlådenivå. Som journalist och bloggare får väl Lindberg gratulera vem f-n han vill och hur han vill (om spelaren tillåter förstås. Nu var det väl bara axel och handflata som nämndes). Att man kan uppröras över nåt dyligt är både skrattretande och allvarligt på samma gång.

Skrattretande därför att det är så barnsligt och tyder inte minst på att man är en dålig förlorare.

Allvarligt eftesom det antyder att en sportjournalist måste vara objektiv i alla lägen och inte uppvisa nåt som kan tolkas som att den favoriserar något av lagen- otroligt korkat ! Skulle det bara gälla i Umederbyn då eller ? Eller ska det även gälla när Dalens herrar vunnit en kvartsfinal mot Täby hemma. Skall samma objektivitetskrav läggas på journalisten och bloggaren Fahlman på Norran. Den mest SAIK- fanatiska människan norr om Dalälven. Tänk efter. Vaför blev det här en affär? Finns det nån liten Urban inblandad även i detta?

 

Lars Lindberg har sin fulla rätt att hålla på vilket lag, från Umeå eller annanstans, som han önskar. Och han behäver inte fördela gratulationer rättvist mellan inblandade derbylag. Han har självklar rätt att göra som han behagar där.

 

Att det här egentligen blev intressant att kommentera var när Lindberg gör en pudel ! Går ut och förklarar och gör avbön och det hade han då verkligen inte menat och han är då minsann neutral osv. Lars, du har inte någon som helst anledning att pudla. Istället borde du be dom dra nånstans ooch inte lägga sig i ditt arbete då dom inte har nåt på fötterna. Låter du dig å andra sidan styras av dessa kommentarer kan du vara farligt ute- i din sportjournalistroll.  Att känna en tryck på neutralitet och att anpassa sig kan bli verklligen negativt  framöver.

 

Vart bär det här iväg nu då? Ja, förhoppningvis klingar det av snarast. För det kan väl inte vara så att lag och tränare i Umeinnebandyn mer vill styra journalistiken och journalisterna. Kanske vilja läsa blogginlägg med censurrätt innan de publiceras…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.