SSS-13 -Om Thorens säsong..

SSS 13 -Säsongens Samlade Svagheter

 

Som ni vet är jag ett stort Thoren fan. Men inte för det har jag haft och har kritiska synpunkter på lagets prestation i Allsvenskan. Deras officiella målsättning var inför säsongen att hålla sig kvar i Allsvenskan. Det var minsann en låg ambition. Efter att ha vunnit Div 1 i överlägsen stil så kompletterade man truppen med värvningar utan motstycke på våra bredddgrader. Inte mindre än 6 nyförvärv kom med SSL- erfarenhet . Plus en del talanger i övrigt.  Var det rätt målsättning? Ville man vinna Allsvenskan? Om det var så och man gått ut med det hade det gjort skillnad? Det får vi ju aldrig veta men motståndarna hade nog fått sig en tankeställare.

 

Har Thoren gjort en bra säsong? Ja, absolut. Inte minst om man jämför med målsättningen. Hade dom material för att vinna serien ? Ja, kollar man trupperna så hade inget lag bredden och erfarenheten som Thoren. Vad har då varit Thorens svagheter? Här kommer några:

1. Tappat/förlorat jämna matcher mot slutet. Det har hänt i 6 matcher. Har kritiserat detta förr och fått motkritik men det är bara att kolla statistiken.

2. Släppt in motståndarna i matcher där man inlett brilliant och tidigt skaffat sig 3-4 måls ledning.

3. Slappnat av i slutet av matcher då man haft stora ledningar och släppt in billiga mål.

4. Det mesta av detta ligger på det mentala planet och inte på det spelmässiga.

 

Mot detta kan sägas att det också finns bevis för det motsatta. Det gör det också. Men jag menar att om Thoren nästa säsong aspirerar på serieseger så måste svagheter av den typ jag listat jobbas bort. Annars går det inte. Och kommande säsong blir ett getingbo där allt måste klaffa.

Grattis förresten Thoren till en mycket stark prestation i säsongens Allsvenska och lycka till i nästa !

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.