SSS -15 Hade jag så fel och Uffe så rätt ?

Jag stämmer naturligtvis upp i kören som hyllar Dalen efter sina imponerande segrar mot Täby. Dom som följt denna blogg vet också att jag varit ordentligt kritisk mot tränare Hallstensson. Jag var dock inte ensam. När det gick dåligt var han närmast uträknad och nu hyllas han som närmast ett geni som lyckats men det han föresatte sig. Att etablera det nya spelsystemet och toppa formen till slutspelet.

 

Låt oss sansa oss en smula. Att det nu går så bra för Dalen kan även bero på andra orsaker. Inte minst då Calle Carlboms entre i laget. Jag tror att det har betytt en hel del för Samuelsson och ännu mer för Kronberg. Backarna, ja hela femman har tänt till. Kronberg verkar själv ha nått en formtopp av sällan skådat slag.

 

Att Täby har närmast utklassats i två matcher måste man också ta med en nypa salt. Denna säsongs Täby är blott en skugga av vad vi vant oss med tidigare. Som exempel på detta kan vi kolla på en del resultat som dom presterat under seriens gång:

 

Pixbo-Täby    12-5

Täby-Jönköping   4–14

Täby -Storvreta  5-11

Täby- Mullsjö   8-9

Täby – Umeå City  5-6

 

Ser vi så på Innebandymagazinets spelarbetyg från gårdagens match så blir man rätt förvånad men får också en del bekräftat. Först framgår det att hela Dalens första line håller världsklass, 5:or över hela linjen. För några matcher sedan hade dom 3:or i snitt. Det går fort här…

 

Täby snittar 1.7.  Ramsin, som nyckelspelare får 1 ! 2:or på Hagberg, Sundstedt och Hyvärinen. OK, man blir inte bättre än motståndaren tillåter heter det ju, men ändå. Sans ock måtta verkar inte vara Inneandymagazinets styrka.

 

Att sedan Ackevi visar sitt rätta jag i motgången förvånar mig inte ett dyft. Som jag redan i höstas skrev så är han enligt min mening en av de lömskaste och fegaste spelarna i Superligan.

 

Nåväl, jag hoppas och tror väl att Dalen fixar semifinalbiljetten på torsdag. Men låt oss inte redan nu räkna hem SM-guldet…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.