SSS 26 2:a femman ordnade biffen…

I flera veckor har Dalens förstafemma höjts till skyarna. Och det med all rätt. Den har varit enorm. Men i eftermiddag fick vi se en annan konstellation kliva fram- andrafemman.

 

Förstafemman gör ett mål 5 mot 5. Ja. egentligen inte. Det var på en ensamkontring av Johan Samuelsson på pass av Hörnkvist efter det att han gjort en ruggig räddning på ett närskott från en Pixboforward. Det andra målet som en från förstaline presterade var Ketils PP-mål. I övrigt inga mål där. Andra linan  bidrog alltså med hela fyra pytsar. 2 av Hjort och 2 av Svahn. Svahn var för övrigt en av de mest framstående på banan över huvud taget. Har ju alltid en enorm speed men idag var ock så bollkontroll och många säkra pass.

 

OK, förstafemman neutraliserades förstås en hel del av Pixbos dito. Men Dalens andra var helt överlägseen Pixbos. En som verkligen har svårt att övertyga i den femman är Kalle Brännberg. Mycket blek även idag.

 

I tredje möblerade Pixbo, i sedvanlig ordning, om i femmorna för att gå ikapp. Det lönade sig inte mycket  Men så kom då den sedvanliga forceringen på slutet. Östholm från höger till vänsterposition. Calebsson som högerback. Och då blev det helt plötsligt hur giftigt som helst för Dalenförsvaret. Ett försvar som varit närmast prickfritt dittills och som täckt ett tjog med skott, minst. Helt plötsligt virrigt och öppet fast man vet precis vad som kommer att hända. Östholm skjuter, Calebsson skjuter! Ända får dom göra två mål på ett skärrat Dalen. Men liksom förra matchen kommer man undan med blotta förskräckelsen. Det där är nåt man måste hitta vapen emot. Nästa match kanske det bara är ett mål som skiljer mot slutet.

 

För övrigt ler jag som vanligt litet hånfullt mot Innebandymagazinet och deras spelarbetyg. Förlorande lag får 2:or som vanligt. Alla utespelare i Pixbo utom en…Och i det vinnande laget får nästan alla också 2:a. Man gör det lätt för sig. Vad ger det med sådan utslätad betygssättning. En som absolut var värd en 3:a = bra, var Christian Hjort som enligt min mening gjorde sin bästa hemmamatch för säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.