SSS 30 Varför vi älskar innebandy..

Några exempel från igår visar varför.

I kvartsfinalen HJ 17 mellan Småland och Sörmland så föll inte mindre än 6 mål på de första 14 minuterna (3-3). Sedan spelade man resterade 46 minuter utan ett enda ! Det lede förstås då till SD som avgjordes redan efter 33 sekunder. I vilken annan bollsport sker nåt liknande?

I Västerbottens kvart mot Stockholm fick tydligen Västerbotten försvara sig med näbbar och klor under större delar av matchen. Och som dom gjorde det. Tog ett antal utvisningar för att freda målet. Efter drygt 7 minuter ledde det till straff för Stockholm som stjärnan Albin Sjögren missade. En och en halv minut senare blev det straff igen. Och Albin missar igen ! Västerbotten klarar dessutom 3/5 spelet och rider ut stormen. I vilken annan sport sker nåt liknande?

Det är av såna här anledningar vi älskar innebandy. Och det visar sig inte minst här i Umeå. 2291 åskådare en lördagkväll i en kvartsfinal för juniorer ! Slå det ni Södra Sverige om ni kan…