Finlandsresan satt inte i benen…

Nä, sannerligen. City var verkligen på tårna. Thoren mycket bleka.

 

City tog greppet direkt från start och släppte det aldrig. 1-1 i första paus var mycket smickrande för Thoren. I andra rann det iväg. Man får ändå  trots allt tänka på att Thoren har många nya och inte alls satt femmorna ännu. Men trots det, så dåligt som Thorenarna uppträdde är det länge sedan jag sett. Om någonsin när jag tänker efter.

 

Svåra markeringsmissar, svaga, stressade uppspel och dåliga avslut var legio. Dom kan inte få godkänt på nån del av spelet. Backparet Eriksson och Lundström gjorde ett gott arbete medan framförallt paret Johansson och Öberg hade det betydligt besvärligare. Många chansartade uppspel med små marginaler. På forwardsidan är det svårt att hitta några positiva ljusglimtar. Ingen av de gamla märkena utmärkte sig. Carlbom fastnade i närgången bevakning. Mats Jonsson kom nästan aldrig till skott. Jocke Lundberg snurrande fastnade i fällan allt som oftast.

 

Jag hade väntat mig mycket som sagt av Hudikduon Forslöf och Jonsson. Forslöf slet och försökte. Han kom inte heller till skott så den bössan hade han lämnat hemma. Den får väl skickas upp med bussen. John Jonssons insats tycker jag att vi drar ett streck över. Det blir bäst så.

 

Två positiva överraskningar fanns det dock för mig bland nykomlingarna. Den ena var backen Victor Borg. Tuff och brytsäker. Den andra var unge Nordin. Flyfotad och med rätt inställning till jobbet.

 

Citys manskap uppträdde gediget och samspelt. Förstafemman höll hårt tryck och satte många av sina chanser. Det är ju ovärdeligt för ett lag att ha en skarprättare som Säl Nilsson i sitt lag. En riktig kobra.

 

Det är en lång väg att vandra för Thoren om dom ska kunna bjuda City på match när första seriederbyt nalkas – mycket lång…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.