Kraftmätningshelg i Nolia Cup

Det intressanta med försäsongscuper är att de är försäsongscuper. Jag menar att lag möts för första gången igen efter försäsongsträning och inspelande av nyförvärv. Nu ska man få kvitto på hur förberedelserna har varit så långt.

 

Damcupen förlorade mycket så klart efter Djugårdens avhopp. Det har ju desssutom inte skett några större förändringar i IKSU eller Dalen så det blir väl som vanligt. Följer nog inte mycket på den sidan.

 

På herrsidan är det däremot högintressant. Granlo, Dalen och Thoren i Grupp A. I grupp B möts City och Täby. Innebandygodis för en innebandyberoende…

 

I matchen Grano- Dalen får vi en försmak av vilket lag som ska hålla Norrlandsfanan högst i Superligan. Ett snyggt återvändarvärvat Granlo kryddat med nye målvakten Tomas Åhrberg från Hagunda. Av många ansedd som Allsvenskans bäste målvakt förra säsongen. Hoppas Johan Samuelsson är fit for fight…

 

Dalen presenterar ett högintressant nyförvärv i Johan Sr Eriksson från degraderade Sirius. En klasspelare. Blir också som tidigare sagt intressant att se hur gamle Umebekantingen Christian Larsson från Hammeldal klarar att ta steget upp i eliten. Kunnande har han men från Div 2 till Superelit, vi får se.

 

Så har vi då Täby. Ett Täby som brandskattats inför denna säsong. Förlusten av Rasmus Sundstedt svider förstås å det gruvligaste. Täby har hunnit med att torska både mot Sirius och Tyresö/Trollbäcken. Då ska man förstås komma ihåg att Täby ibland, enligt egen utsago, brukar börja försäsongen i träningsmatcherna 🙂

 

Thoren då? Ja något av sparvar i tranedansen känns det som. Inte minst efter insatsen senast mot City. Dom kan väl inte underprestera så gruvligt igen? Få se vilken inverkan det kan ha att tränarpappa Örjan Lindberg är på plats denna helg. Jag vill verkligen se bättre prestationer på alla händer. Och inte minst då från Hudikduon Forslöf och Jonsson.

 

City fick vi väl hyggligt grepp om mot Thoren. Får se om dom fortsätter i samma stil mot mer meriterat motstånd..Helt klart att man gjort en kanonvärvning. Jag pratar om Peter Lövgren. En sån målvakt kan betyda många poäng i slutändan av serien. Dessutom slipper vi i och med detta den närmast tragikomiska såpaliknande följetongen med Gunnar Domeij. Skönt för alla inblandade..

 

En intressant cuphelg väntar, vi ses där.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.