Hur är det med formen nu då, egentligen ?

Efter några inledande matcher mellan elitlagen i Umeå så kan man fundera. Jag menar det här med form…

 

När Thoren utklassades av City så sas det från Thorenhåll att dom var kassa och hade gjort en mycket dålig match. Men, tillade dom "City var verkligen bra också". OK för det.

 

Så gjorde Thoren en bra match mot Dalen och tränare Lindberg var nöjd med hur de hade stört ett Superligalag. Från Dalenhåll var man missnjda och menade att detta inte duger i Superligan.

 

Man blir inte riktigt klok på sånt här. Om ett lag är dåliigt beror det på att dom är dåliga för dan eller gör motståndarna dom dåliga? Och tvärtom om ett lag gör en bra match är det för att dom just då är bra eller kan det bero på att motståndarna underpresterar? Svårt att veta men det är nog svårt att bedömma styrkeförhållandena mellan lag genom att titta på enstaka match.

 

Det är naturligtvis lättare över matchserier i ex vis ett slutspel. Kontentan av det här resonemanget är väl att just nu vet vi inte hur det egentligen är ställt med formen för Umelagen. Det torde visa sig längre fram… mer kött på benen får vi i morgon kväll när City tar emot Täby följt av att Thoren matchar Granlo. Två mycket intressanta matcher för övrigt- återkommer med nåra tankar inför dessa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.