Täbygäsp och Granloattityd

Måste erkänna en sak. Det blev en rätt dryg fredagkväll. Två träningsmatcher på raken blev i mesta laget. men OK, bra innebandy är alltid bra innebandy.

 

För att kort sammanfatta mina intryck så utveckade sig första matchen Täby-City till en matiné. En match utan speciell nerv, slarvig och med många utvisningar som förrykte spelrytmen. Det var lite grann som Lassie på nya äventyr. Lag ooch spelare som söker att hitta hem till formen…

 

Täby kom med två femmor och rullade på så gott det gick. i båset stod bitr tränaren Danne Bron Sundbom och tänkte att här platsar man ju helt otränad. Rickie Hyvärinen saknades ooch där försvann mycket av underhållningsvärdet. Nää, behållningen i Täby var dels,som så månger förut, Mikael Karlsson och den nya backen Tobias Stensiö. Karlsson är ju alltid sevärd med sin bollbehandling och sina pass inte sällan från Gretskyposition. Stensio verkar vara den som ska försöka fylla luckan efter Sundstedt och det är ingen lätt uppgift. Kusligt lik förresten om  än mindre. Rightare, bra med bollen och fina pass. Ackevi verkade rätt ointresserad för kvällen. Inget brutalt. Inte ens en utvisning, stor besvikelse.

 

City började piggt med bra tempo men allt eftersom tempot skönk så tog Täby över mer och mer.  En Citypoäng helt rättvis.

 

Den andra av kvällens matcher Granlo – Thoren visade sig snabbt bli kvällens huvudnummer. Här kan man tala om en actionrulle med typ Bruce Willis. Granlo matchade två femmor och startade i ett mördande tempo. Precis som en actionfilm måste börja för att fånga tittarens uppmärksamhet. Gasen i botten direkt och pumpa på. Thorenspelarna var tvungna att stående på hälarna försvara sig med näbbar och klor. Ganska snart stod det 2-0 till Granlo och jag började tänka tvåsiffrigt.

 

Men som i alla actionfilmer så måste tempot bedarra emellanåt och så gjorde det även här. Thoren åt sig in tända av ett klassmål av Carlbom. Sedan ägde dom helt sista tio i andra perioden. Det hade man inte kunnat drömma om efter matchinledningen.. En uddamålsförlust mot ett toppande Granlo är helt klart en fjäder i hatten.

 

Mångs spelare hade man väntat sig mer av. Backarna Nilsberth och Lehnberg deltog nästan inte alls i det offernsiva spelet och deras starka skottförmåga utnyttjades inte. Tomas åhrberg mycket bra i målet. En kanonvärvning. Lika bra, om inte bättre var Ställ i Thorenburen. Har sällan sett honom bättre än i höst. Synd att han fick släppa in ett skitmål av Anton Samuelsson i ett viktigt läge. I övrigt tycker jag att Jesper Berglund gör en riktigt bra match. Stark och respektingivande. Omställningen från fotbollen verkar gå bra i år…

 

Måste sluta med en fundering kring tränare Näsmans matchning. Granlo har spelat många träningsmatcher redan. Förra helgen cup i Falun. Nyckelspelaren Johan Samuelsson har ljumskkänning. Ändå väljer han att gå på två femmor och låta tredje sitta. Några fick komma in nån gång. När Samuelson steg av i tredje så fick en mer speltid. Hur tänker han inför seriespelet om han får skador i lina ett och två?

 

Förstalinorna behöver ju inte direkt spela ihop sig. Alla känner alla sen ett decennium minst. Andra linan med Anton Samuelsson, Berglund och Fransson hittar varann även i nästan medvetslöst tillstånd. Svårt att begripa Näsman.

 

Halvfyra idag Granlo-Dalen.. Intressant förstås. Skulle förvåna om Johan S spelar. Men så är det Finnkampen också från Tvsoffan. Den fick ingen speltid alls i går kväll..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.