Intryck och avtryck från Nolia Cup

Tänker inte görs någon sammanfattning av Cupen totalt. Har inte sån överblick eller ambition. Däremot ska jag skriva om intryck som några av spelarna gjorde på mig och om några avtryck som några lag lämnade efter sig.

 

I Caperio Täby gjorde den unge backen Tobias Stensiö ett gott intryck på mig. Inte bara det att han var väldigt lik den flyktade Rasmus Sundstedt utan han kan spela innebandy också. Ett klockrfent nyförvärv som Täby kommer att få mycket nytta av.

 

Från Thoren har jag tidigare nämnt Erik Ställ och unge Övikaren Oscar Lundin. Ställ väldigt kompakt, ser säkrare ut än i fjol. Lundin frejdig, snabb och orädd-ett löfte.

 

Citys Peter Löfgren, som sagt. Ett otroligt viktigt nyförvärv för klubben. Dödar all oro i målvaktsfrågan. Fantastiskt är också att om inte den suveräne Erik Nilsson stannat kvar i klubben så hade lagets förstafemma (och lite till) bestått av enbart Ersbodaspelare. Sträck på er Ersi!

 

I Dalen har jag spått att Adam Berglund kommer att utvecklas till en klassback. Gjorde helt OK jobb i helgen. Men den som denna gång gjorde intryck på mig var storebror Andreas. Piggt jobb och en hel del poäng. Verkar mycket starkare i år.

 

Så till lagavtrycken. Ja, det behöver väl egentligen inte sägas så mycket mer om Täby. Men att kommma till en cup med kvalificerat motstånd och tro att man ska överleva med 10 man när man ska spela 5 matcher på 48 timmar är ju hur löjeväckande som helst. Snarast ett hån mot motståndare och arrangörer.

 

Motsatsen till Täbys insats finner man väldigt tydligt hos Granlo. Att dom till sist vann cupen på straffar har ingen som helst betydelse för avtrycket. Jag har haft nöjet att följa laget sedan kärnan av spelare var ca 15 år och mötte Citys juniorer i spännande drabbningar. Samulesson, Berglund, Fransson, Nilsberth hette dom redan då. Ett intensivt, ennergiskt och välskolat gäng spelare redan då. I dagens lag känner man igen sig. Hårt jobb, högt tempo, vinnarskalle. Mannen bakom laget som fortsätter att visa attityd är tränaren Magnus Näsman. Han har lett lagets resa i tio år väl nu. I hans lag gör man jobbet. I hans lag hänger man inte med huvudet utan biter ihop om det går dåligt. Att hamna i underläge sporrar. Med en dessutom smått fanatisk hemmapublik i ryggen i Sporthallen så går dom till slutspel. Hänger Dalen med på den resan?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.