Nu var det färdigt med DM…

Att en DM-final inte drar särskilt mycket visade kvällens match. Enbart 650 pers ansåg det värt att bänka sig i Gammliahallen. Det var dessutom rätt tyst på läktarna. Dom flesta tog det nog som ytterligare en träningsmatch inför seriestarten.

 

Och vilka svar fick man då? Jag ville veta hur långt man kommit ? Hur ser de tilltänkta femmorna ut? Vilka spelare visar form?

 

Gavs det mycket svar? Nää, nästan ingenting. Först och främst vilade Dalen Konberg, Tomasik, Hjort, Ermling och Hörna. Där försvann svaret på hur en förstafemma skulle kunna se ut. City vilade Forsgren utom en del av sista. Varvade runt på 3-4 backar. PP/box då? Ja, båda lagen var rätt effektiva i PP, vilket är positivt. Men samtidigt innebär ju det att man var rätt svaga i box. Inga direkta svar där heller.

 

Matchen kunde ha slutat hur som helst. Sammantaget tycker jag att Dalen, trots frånvaro av några nyckelspelare ska vara mer oroliga för SSL-premiären än vad City behöver vara inför första matchen i Allsvenskan.

 

Matchens lirare enligt min mening var Simon Brändström i Citymålet. Han gjorde en mycket bra match. Visade att City har det väl beställt i buren och står inte och faller med Peter Löfgren. Skönt för tränarna att det verkar lugnt på den fronten i år. Ingen i Dalen gjorde väl mer än vad man kunde förvänta sig.

 

Snackade med Dille Jernberg en stund. Han uttalade sig rätt diplomatiskt med vetskapen att allt det han säger kan vara ute på nätet inom en timme. Mellan raderna kunde jag ändå förstå att skadorna oroar. Ljumskar och baksida lår är ju inget att leka med. Och dessutom svårt att veta hur lång tid rehab tar.

Granlo har ju inte en uppsjö SSL-kompetenta spelare. Två femmor + ett par spelare till. Knepigt läge inför SSL-premiären …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.