Tränartankar- och så hockey….

Det händer saker på tränarsidan redan innan seriestarten. Warbergs Stefan Swedberg fick gå fem dagar innan det ska dra igång.  Helt unikt i svensk elitinnebandy. Det andas spelaruppror men också uteblivna resultat. Nåväl, klubbchef Micael Lindh siktar ändå på SM-guld denna säsong…

Mattias Wallgren motiverade sitt klubbyte med att han "ville vinna nåt"  Dvs just SM-guld. Har han månne hoppat i galen tunna? Vi får se, truppen är ju trots allt stark.

 

Det finns en annan intessant tränare närmare till. Jag menar Dalens finske tränare Iiro Parviainen. Att uttala sig så negativt om sina bänkspelare efter DM-finalen verkar inte speciellt uppbyggande för laget och spelarna. Kanske nån form av finskt pep talk?

 

Nå, i väntan på SSL mm så börjar ju hockeyn ikväll. Mitt Luleå gästar Rögle. Måste vara en säker vinst. Hoppas på fler mål än i fjol. Såg alltför många 0-0 och 1-0 matcher då för att det skulle vara nyttigt för hälsan. Sa till slut upp Canal+. Få se om jag går in igen.

 

Skellefteå – MODO i ett sk Norrlandsderby. Då har vi för konsekvensens skull ett intressant Götalandsderby mellan Frölunda och Linköpng…. Dessutom möts Djurgården och Almtuna i ett Upplandsderby. Hur ska det nu gå för ännu en tränarprofil-Challe Berglund. Jag tror inte att det var genom att uppvisa sin CV som han fick jobbet… 

 

OK, denna blogg ska ju handla om innebandy. Men säga vad man vill om hockeyn, dom har ett slutspel värt namnet. Kanske överdrivet med sju matcher rakt igenom. Men den som står som segrare efter dessa bataljer är en värdig mästare. Det kan man inte direkt garantera efter en (1) chansartad och slumpkänslig match en lördagseftermiddag nära den danska gränsen. Långt bort från hemmafansen.  Nä, gå tillbaka till ett ordentligt och utslagsgivande sätt att utse svenka mästare i innebandy !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.