UmeåCity- skalp mot sargat Granlo

Läste i VK på morron att City slagit Granlo nere i Sundsvall. Det var ju starkt. Lika glad blev jag inte när jag läste att City lett med 5-2 inför sista perioden och hållit undan med knappa 7-6. Visserligen ger sig aldrig Granlo men jag anade ett mönster där City börjar kanonbra för att sedan vika sig mot slutet. Vi har sett många sådana matcher i SSL.

 

Läste för säkerhets skull Sundsvalls tidning. Och då visade sig att matchförloppet var ett helt annat. Granlo ledde en bit in på tredje med 5-3 men City vände till 7-5 och höll undan. Det var nåt annat det..Väldigt stark prestation av City som absolut nu tillhör favoriterna till seriesegern i Allsvenskan.

 

Men man får betänka att Granlo dragits med en hel del skavanker på nyckelspelare. Visserligen var alla lätt-baksida-lår-skadade spelare tillbaka. Naturligtvis med tappad träning i bagaget. Mest oroande för Granlo är ändå förstås att Johan Samuelsson inte spelade ett enda byte bara tre dagar före premiärmatchen mot Storvreta. Hur är det ställt egentligen med ljumsken, håller det?

 

Efter Storvretas överkörning av Warberg hoppas jag verkligen inte att det upprepas i Sundsvalls sporthall på onsdag. En tvåsiffrig förlust vore inte kul. Inte för Granlo, inte för serien och inte alls för hemmapubliken. Att hoppas på Granlopoäng ter sig väl övermåttan blåögt. Kan vi hoppas på en hedersam förlust med 4-7 så att fansen kan gå hem med något så när högburna huvuden?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.