Måste man vara bara positiv ?

Vaknade nog lite på fel sida i morse. Kände för att vara gnällig idag.

Är Champions Cup (CC) en bra grej för Umeå och innebandyn där? Självklart  är det det. Publiken kommer säkert att tycka det också.

 

Men är det bra för lagen? Där är jag inte alls lika positiv. Varför inte det då?

Det blir, för de bästa lagen där vi åtminstone borde räkna in Dalen herr och IKSU, fyra hårda och prestigefyllda matcher på lika många dagar. Sliter på spelarna, risken för skador ökar osv. Kom ihåg mina resonemang om det myckna matchandet på försäsongen…

 

Tar alla lag det på största allvar? Slår en Cupseger lika högt som en serieseger och ett SM-guld ? Knappast. Det främsta exemplet på det är nog Storvreta. Hur ska man egentligen tolka deras inledning på serien. Torsk mot Granlo borta. Storseger hemma mot TT. Torsk borta mot Linköping. Hur ser deras prioritering ut den närmaste tiden? Och inför den här cupen.

 

IKSU har spelat endast en (1) match hittills i serien. Nu blir det fyra hårda cupmatcher innan dom ska spela sin andra. Bra eller dåligt för truppen och formen?

 

Dalen har inte nån bred trupp på toppen. Tål absolut inga skador på nyckelspelare.

 

OK, nog med gnäll. Kommer jag att kolla in CC – självklart. Det får bli ett Cupkort förstås.

Vad vill jag se? Ja, först kan jag konstatera att en av mina tidigare favoriter i Wiler-Ersigen inte finns med nämligen Roger Gerber. En fantastiskt sevärd spelare. Trist ! Han kanske har slutat med innebandy ? Var han inte en säsong i Mullsjö? Nåväl, inget att göra åt. Mest intressant blir det att se om dom tjeckiska lagen har nån toppspelare. Att finnarna är bra vet vi förstås men jag kan inte säga att jag har direkt koll. Hur kan Dalens damer stå upp mot gästerna?

 

Då blir det att gå in ock köpa biljetten då. Men alla matcher blir det inte. Det finns ett liv utanför innebandyn också…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.