Käftsmäll från mentalstarka Thoren mot kinkiga masar

Matchens första period ägdes av Thoren. Det man mest minns är Mikael Eriksson två stänkare från mittlinjen bakomk Morakeepern. Det såg mycket stabilt ut. Den som inte ser helt stabil ut är istället Moras målvakt Jimmy Heimer. Ett ständigt tugg trån hans sida  vare sig det gäller klagomål på domslut som ivrigt skrikande på medspelarna. Underhållande  ibland men mycket tröttsamt i längden. Får vara hemskt nöjd att han inte åker ut för missconduct här och där…

 

Efter att ha skaffat sig 5-2 ledning i andra så ger Forslöf bort ett mål och Mora sätter ett till direkt. Då är det läge för darr i hemmalaget. Men så drar Mora på sig en dubbelutvisning och Thoren ökar på till 6-4. Reducering till 6-5 kommer så innan pausen. Och så kommer då läget, ska Thoren stå emot i sista. Jajamen, Jakob Arvidsson rinner igenom och sätter mycket elegant 7-5. 8-5 kommer i PP och sedan var det lugnt.

 

Mora gnällde konstant matchen igenom. Konstigt att inte domarparet Johansson/Hagy fick nog och tog en och annan missconduct.. Storgnällare #1 var, inte oväntat, Bobby Edberg men han hade hjälp av många andra. Den som sällade sig till gnällkören mot slutet var Max Vahlgren som efter att gått mållös dittills inte kunde hålla sig. Thoren höll däremot totalt reda på Vahlgren som täcktes bort närmast totalt.

 

En mycket väl genomförd match av Thoren som visade både styrka och kyla i sista perioden. Där fick jag käftsmällen och tog den gärna…

2 kommentarer

  1. Grannen på Bränvägen

    Bra skrivet om det ständiga gnällandet av Moraspelarna. Otroligt att det inte blev någon utvisning för det. De skrek och gnällde ju hela tiden.
    Dessutom var det många fula tacklingar över sargen, precis som du också påpekar.

    Mora är ju ett bra lag med mycket talang. Borde fokusera mera på att spela i stället.

  2. Leif Lundberg

    Tack för det fd granne.
    Jo här måste domarna börja ta krafttag. Det är väl spelförstörande om något att ständigt gnälla mot enkla domslut. Tar dessutom tid och förstör rytmen i matchen. Att det dessutom blir alltmer vanligt att även gnälla vid tekningar med strul och tekarbyten som följd är helt värdelöst. Jag börjar komma tillbaka till att avskaffa tekning efter mål ex vis och låta det bli ”avspark” som i fotboll. Börjar också irritera mig över det ständiga ”ge- tillbaka- bollen- efter -skada-fenomenet”. Låt det bollhållande laget få bollen direkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.