Vad är en (innebandy) blogg till för ?

Jag skriver en blogg. Den handlar om innebandy. Min favoritsport. Däför har jag åsikter om sporten och dess utövare. Lag, spelare, tränare osv får ta del av dom. Oftast är dom balanserade. Ibland väldigt kritiska.  Men jag förbehåller mig den rätten. Försöker att inte vara plump eller syssla med direkta personangrepp av oförsvarligt slag. Men blir man upprörd så blir man.

 

Vitsen med en sportblogg, som jag ser det, är att personligt och obundet, framföra sina åsikter. Varför skulle annars folk ha intresse av att läsa? Det verkar nu som om Innebandybloggen på VF hamnat i en besvärlig situation. En blogg som jag läser daglingen med stor behållning.

 

Dilemmat handlar om det inlägg Jakob Arvidsson gjorde efter matchen mot KAIS Mora och efter att han läst Moras tränare "Kazzi" Karlssons uttalande om matchen  och domarna. Jag förstår att Jakob blev upprörd. Det blev jag också som framgick av mina inlägg.

 

Skillnaden mellan Jakob och mig är att han skriver på uppdrag av VF medan jag är helt fri från bindningar. Månne har hans samvete vaknat. Han har ett väl utvecklat sådant. Eller så har han fått en åthutning av sin uppdragsgivare. Oavsett vilket så har han backat från en del av det hans skrev. Som part i målet. Ett inlägg som för övrigt var både fräscht och välgörande. Det kanske var klokt att göra så men jag blir lite bekymrad. Det är väl inte så att bloggen är på väg att bara bli en traditionell nyhetsförmedling. Då innehålla resonemang och tips inför matcher och i efterhand referat kring hur det gick. Det vore urtråkigt.

 

Jag menar också att en bloggs uppgift inte är att ge en totalt balanserad syn på företeelser inom sporten i fråga. Att hamna i nyhetsprogrammens floskel om  att "vi har försökt nå XX utan framgång" vore väldigt olyckligt. 

 

Nää, jag hoppas verkligen att vi även i fortsättningen får ta del av ifrågasättande och provocerade inlägg från denna utmärkta blogg. Om inte förlorar den sitt värde och sitt berättigande.

2 kommentarer

  1. Jakob

    Visst. Jag förstår vad du menar.

    Jag ville bara genom detta förtydliga att stora delar av mitt inlägg, vilket jag också skrev att jag stod fast vid till 100 %, inte handlade om ett och samma lag utan om alla aktörer kring en innebandyplan. Det skulle nog ha varit två olika inlägg med facit i hand för att slippa missförstånd.

    Håller med om att bloggen inte bara får bli refererande. Det är nog med det som det är!

    Det gäller att hitta den där berömda balansen och samtidigt försöka vara rättvis…

  2. Leif Lundberg

    Jag förstod nog dig redan från början Jacke. Det var inga problem.

    Dessutom så verkar det inte som om Moras tränare ändrat så mycket uppfattning efter några dagar. Möjligen har han mer förståelse för domarfrågan när han nu blir uppfrågad om det.

    Att han påstått att Thoren håller på med medvetna knuffar i ryggen, låsningar och fasthållningar nämner han inte. Och du frågade inte heller kanske.

    Men Kazzis påhopp gällde inte bara domarnas insats utan också en kraftig, och i mitt tycke, helt orättfärdig kritik av Thorens sätt att spela. Som om ni medvetet skulle ha utnyttjat domarsituationen.

    Jag tror inte det här fallet, eller rent generellt, att det är bloggarens uppgift eller plikt att låta ”den andra sidan” komma till tals.

    Vill dom reagera så finns det ju möjligheten att lämna en kommentar. Så får man väl ta det därifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.