Oraklet från Mariestad…

 Jag har hört Jan-Erik Vaara i en del intervjuer. Även om jag tycker att min förmåga att förstå det svenska språket är rätt god så har jag ofta svårt att följa med och begripa vad karln menar.Oavsett om han talar om innebandy i alllmänhet eller utvecklar hur vi ska slå Finland. I helgen har det inte varit enklare… 

Så här stod det på Innebandymagazinets hemsida häromdan efter Sveriges seger mot Tjeckien med 11-3:

"Trots att vi bara kommer upp på halv nivå lyckas vi vinna matchen. Det är bra. Det var en klart viktig match att vinna nu när vi kan ställas mot Tjeckien i VM-semin".

 

Var det bra att vi bara kom upp i halv nivå? Eller var det än en gång så att vi såg hur svaga tjeckerna är? Eller stod det helt klart att om vi kommer upp i "hel nivå" så vinner vi med 22-6? Eller…

 

Igår efter vinsten mot Schweiz med 8-1 så sa han i samma forum:

 

"Resultatmässigt är det klasskillnad men man glömmer bort att ifall motståndarna har en bra dag och gör simpla mål så kan oro sprida sig."

 

??Vad menar karln? Vad vill han ha sagt? Menar han att det inte var klasskillnad spelmässigt? Att vi inte är då mycket bättre än dom? Att vi hade tur som vann så stort?

 Eller menar han att hans stolta manskap skulle börja darra om Schweiz fick in nåt simpelt mål. Eller menar han att Schweiz bara kan göra simpla mål och man inte behöver oroa sig för att dom gör klassmål? Jag skulle oroa mig mer om det var så… Ellle kan dom bara göra mål om dom har en bra dag?

Ja, vad menar karln?

 

 

Kul att Filip Stenmark kom undan debuten med hedern i behåll. Att hans femma också spelade 3-0 gjorde ju inte saken sämre.

 

Och i morgon börjar och slutar EFT. Med den enda matchen av betydelse. Den mot Finland. Ett Finland som hackat en del i denna turnering? Hur är det med formen där? Använde dom bästa möjliga lag mot Schweiz eller?

För VMs skull hoppas man på en helt jämn match. Helst då med en svensk uddamålsseger…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.