Tack för kaffet TGC !

Debyt mellan TGC och TBS blev en sevärd och fartfylld tillställning. Spännande, nä knappast. Efter en relativt jämn första period så dominerade TGC matchen. Dom var lite tyngre, lite coolare och hade bätte passningsspel. Dessutom överlägset mer skott i andra perioden där matchen kom att avgöras. Visserligen gjorde TBS ett ryck med två snabba mål i början på tredje men dom var aldrig direkt nära. 9-7 är smickrande siffror för TBS…

 

Man kan snacka om spelsystem och taktik tills man blir less inför en sån här match. Man kan också göra det enkelt genom att bestämma sig hur man ska stoppa snipers. TBS verkade intre ha gjort läxan om hur man plockar bort Mattis Mattson från hans vändningar och bågande. TGC verkade å andra sidan ha helt klart för sig hur man plockar bort Samuel Karlsson så att han får ett minimum av skottlägen.

 

Fixar man inte Mattis så vinner man inte. Han har en gång gjort 5 mål i en och samma SSL-match. Nu blev det 4+2 från hans klubba. Karlsson har också målat i SSL men denna afton blev det 0+0 för Karlsson.

 

I TBS började Anton Bergström solbränt och kvickt i första perioden men bleknade efter hand. Petter Lundqvist tyckte jag var deras bäste spelare tillsammans med Magnus Wennberg i målet. Han kan definitivt inte lastas för förlusten. Ett flertal kanonräddningar fick vi se där.

 

TGC dominerade som sagt och väntat av  Mattis Mattsson och den kylige Mattias Öster Vaara. Jag hade väntat mig mer av en gammal backfavorit vid namn Sebastian Söderlund. Visserligen gedigen defensivt men jag hade hemskt gärna sett några av hans patenterade tjurrusningar upp efter vänsterkanten. Men tre ass är ju förstås klart godkänt.

Man funderar ju så klart också över varför TBS tränare inte lyfter målvakten när dom får spela PP vid ställningen 5-8 med 2.33 min kvar?

 

Och så till sist föreställningens höjdpunkt – fikabordet. Jag har aldrig sett nåt liknande sedan jag besökte NK härom året. Tack alla mammor och flickvänner :)Vackert och otroligt smakfullt. Ett kanoninitiativ. Det är bara att lyfta på hatten och hoppas på repris. Det drog folk till denna match och säkert ännu fler till nästa gång. Tack för kaffet TGC !

2 kommentarer

  1. Hanna

    Jag tror du ska tacka grabbarna i laget för fikat istället för deras mammor och flickvänner… Kan man inte baka för att man är kille eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.