Kan man förutsäga Derbyt ?

Om man tittar på seriematcherna för City respektive Thoren så liknar det lite av en berg och dalbana. Det finns ingen konsistens eller logik.

 

Thoren avfärdade Haninge borta med 8-4. City blev pressat till sudden.

Thoren förlorade mot Gävle med 7-6. City vann lätt  hemma med 9-4.

Thoren slog lätt Balrog borta med 10-5 medan City vann i sudden hemma.

 

Ja, så där kan man hålla på. Den mest anmärkningsvärda jämförelsen är naturligvis den senaste. City slog, utan att förta sig det minsta, Uppsala med 16-4 medan Thoren med mycket flyt kom undan med en suddenvinst.

 

Är City då ett dussin mål bättre än Thoren just nu? Knappast, naturligtvis finns ingen sådan logik. Varje match är unik.

 

Finns det nåt som talar för det ena eller andra laget i morgon då? Thoren kommer absolut taggade till matchen för att revanschera sig för den urusla matchen i söndags. Förresten tror jag inte att någondera laget har svårt att tända till unför uppgiften.

 

Till Citys fördel talar väl SSL-rutinen hos många av spelarna. Och att de har spelat många fler måstematcher förut. Mot talar att City är mer pressade att vinna för att inte tappa kontakten med tabelltoppen. Thoren vilar på en tvåpoängskudde gentemot City.

Matchen kanske går till sudden. Inte alls omöjligt. Jag vet i alla fall ett lag som håller på City – det laget heter Sirius…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.