En ny Magnus Wernblom..

Hockeykämpen Magnus Wernblom var inte den snabbaste skridskoåkaren, inte den bäste passningsspelaren och hade inte heller det hårdaste skottet. Men han hade en spetskvalitet. Stå och böka framför mål och peta in lösa puckar.

 

Nu har Dalen fått en innebandyns Wernblom. Springer rätt långsamt och kantigt, passningarna går väl sisådär och skottet är inte säskilt hårt. Ändå gör grabben fyra mål idag på Granlo. Jag pratar förstås om Johan Eriksson. Jag måste erkänna att när jag såg honom tidigt i höstas så trodde jag att Dalen gjort en snedvärvning. Så fel jag hade. Han har presenterat sig som en av Dalens viktigaste kuggar. Oerhört nyttig och svårstoppad. Släng in en boll framför mål så blir det livsfarligt.

 

Andra Dalenspelare att berömma är härföraren Ketil Kronberg. Även plus till Johan Alm som visade upp dribblingar av sällan skådat slag. Jag imponeras också varenda gång av Filip Stenmark som uppträder resolut och gör väldigt få misstag.

 

Granlo då? Ja, så där. Vill ju ha till en snabb hit- och dit innebandy. Då funkar dom bäst. Fick med sig Dalen större delen av matchen på det. När Dalen drog ner tempot och vårdade bollen bättre så kom Granlo av sig. Man väntar sig ju stordåd av Johan Samuelsson jämnt. Och visst var han bra men inte suverän.

 

Jag satt med några frågetecken större delen av matchen. Var Christoffer Ekstrand med i matchen? Oerhört anonym. Varför använder man sig inte av John Lehnberg skytte? Först i tredje lossade han kanonen. Bulan Berglund positv med två mål. Men jag tyckte att många underpresterade.

 

I början av serien imponerade Granlo i toppen av tabellen. Dalen gick trögt i upptakten. Idag, efter segern, så går Dalen förbi Granlo i ett jämnt mittenskikt. Så kan det gå..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.