Det här gäller väl inte innebandy, eller…?

I många år har det diskuterats om virtuella våldspel påverkar ungdomars värderingar och beteenden i den verkliga livet. Forskningen är väl oense om detta. Nu uppmärksammas ett annat fenomen i form av näthat mot enskilda personer, främst unga tjejer och kvinnor.

 

Jag blir otroligt förvånad och beklämd när jag hör både unga grabbar och vuxna mäns inställning till vad som skrivs på nätet. Dom menar att "det är ju bara på nätet" och man ska inte ta åt sig. Alltså inte ta åt sig av dödshot och oerhört kränkande beskrivningar. Man menar att sånt säger man ju inte i verkliga livet, öga mot öga. Skrämmande uppfattningar.

 

En omvänd variant av detta kan väl framöver vara att den som blir oprovocerat misshandlad på stan av okända inte ska ta åt sig personligt då förövarna inte känner offret…

 

Har det här med innebandy att göra. Ja, går den här utvecklingen åt skogen så kan den mycket väl sprida sig till idrotten. Om den inte redan är där. I värsta fall går det dit hän att det man inte kan/törs uttrycka som spelare eller fan på match mot ex vis domarna kan istället komma fram på nätet efteråt.

 

Hoppas vi verkligen slipper önskemål om sexövergrepp, mordhot och uppmaningar till självmord när matcher, spelares och domares insatser ska diskuteras framöver och då kanske i första hand kvinnliga sådana. Eller fortsätter den mentala avtrubbningen ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.