Sirius nollade Thoren och Flinken skakad av Övik

Innan gårdagens sk seriefinal mellan Thoren och Sirius hade Thoren gjort i snitt 7,88 mål per match. Efter matchen lämnade Thorengrabbarna planen utan att gjort ett enda. Jag menar då spelmål. Deras enda mål i matchen gjorde man på straff då Mats jonsson dundrade in bollen i vänstra krysset.

 

Jag kan inte påminna mig om när detta hände senast. Om det överhuvud taget har hänt i klubbens historia. Det säger väl det mesta om Sirius sätt att dominera matchen. Inte för att Thoren saknade chanser. Men oskärpa i dessa lägen bäddade för nollan i målkolumnen. Som alla vet var Thoren åderlåtna av sjukdomar men gjorde trota allt en hyfsad match utifrån förutsättningarna. Sammantaget så dominerade ändå Sirius matchen helt och hållet och är odiskutabla seriesegrare.

 

Erik Ställ var planens dominant. Backarna helt OK frånsett Jesper Berglunds groda. Framåt fortsätter jag att berömma Jakob Arvidsson och Oscar Lundin. Undrar var Jakob fått sin nyvunna energi och uthållighet ifrån. Jobbar stenhårt men andas ändå lätt i båset (EPO?). Samma frenesi visar Oscar från match till match. Måste vara nåt av en tränares dröm.

 

Undrar om Johan Flinkfelt var nära infarkt på lördagen, så ung som han är. Jag menar det som hände i matchen RIG-Övik. Flinken hade, i ett svagt ögonblick, på bloggen lovat att krypa till Övik om RIG skulle torska den matchen. Hoppas att han inte var där och såg Övik gå från 5-10 till 10-10 i sista perioden. Vi vill ju ha kvar den gode Johan många år än. Det tycker nog Gimonäs också och en spelare utan knän efter att ha hasat sig fram 11 mil är nog inte mycket att ha.

 

Slutligen Dalen -Storvreta. Jag fortsätter att överraskas av Dalens framgångar. Och jag menar att gårdagens insats trots förlust är en framgång. Dalen står upp mot "världsmästarna" på ett imponerande sätt i en välspelad och tuff match. Och visst kunde Dalen med lite flyt ha vunnit men det är så typiskt att storlaget avgör till slut. Vi fick se ett antal volleymål också i matchen. Kronbergs från nästan halva plan var helt otroligt. Vilket lag kommer han att värvas till i Brännbolscupen?

En kommentar

  1. Flinken

    Haha, livrädd! Det var nästan som att gymnasiepojkarna fått för sig att spela mig ett spratt inför den tredje perioden…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.