Och vinden vänder…historiens ironi

Under uppmärksammade former återvände Robin Nilsberth och Johan Samuelsson till moderklubben Granlo och lämnade efter sig ett åderlåtet och sargat Dalen. Min uppfattning var att Granlo säkert skulle gå till slutspel medan Dallen skulle få det svårt…

I seriepremiären hemma på den omtalade parketten tvålade Granlo till mästarnas mästare Storvreta med 8-6. Man ångade sedan på med nykomlig entusiasm och ledde till och med serien ett kort ögonblick i en haltande tabell.

Dalen började, som förväntat, svagt. Ja, man kunde väl inte vänta sig nåt annat. Men man tog sig successivt under hösten.

Under julskinkans tid, den 29 december, möttes lagen på Excel Arena. Dalen vann med 8-5. Nånstans där kunde man ana vändningen…

 

På lördag spelas sista omgången i grundserien. Granlo tar emot Dalen hemma på parketten..och då är läget märkligt nog följande:

Dalen spelar för en plats bland topp 4, chansen finns. Det ger hög motivation ! Granlo går desperata för en seger för att säkra slutspelsplatsen, svårt läge.. Så det kan svänga över tid..

 

Kanske läge för några gamla ordspråk.

"Det är inte guld allt som glimmar"/ Döm inte hunden efter håren"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.