Det har varit en tung helg…

Dagar och helger kan kännas tunga av olika orsaker. Det dominerande för mig har varit att följa Umeås och Luleås slutspelsmatcher. Det har inte gått bra, inte alls men  att ta till ordet tungt om idrott måste sättas i perspektiv mot vad som hände Milan Tomasiks närståeende på väg till SM-finalen. Då framstår idrott helt plötsligt som något sekundärt.

 

Om jag ändå skall meddela några tnkar kring helgens matcher så kan det sammanfattas så här:

Alltför många spelare i Dalen och IKSU underpesterade. Man kanske inte kan begära att Dalen ska stå för ännu en bragd mot ett starkt Falun. Men misstagen var för många. Inte minst av backarna som ledde till baklängesmål. Samma sak för IKSU. Här var det enligt min mening många som kraftigt underpresterade. Även här kom ett par mål till föregångna av markeringsmisar av backar. Nä, det var inte Umeås helg.

 

Som detta innte var nog så blev Luleå utspelade av SAIK igår och kunde inte vinna idag heller trots en bra inledning med ett tidigt ledningsmål. Luleå har vunnit varje slutspelsmatch där man tagit ledningen. Då brukar man släppa högst ett mål i matchen. Här fick SAIK göra tre på fem minuter. Även i denna match var backspelet under all kritik. Man kan ju undra hur Luleå ska kunna vinna åtminstone en match när två/tre kedjor inte producerar nånting.

 

Men, som sagt: det är ju bara idrott. Det finns viktigare saker…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.