Äntligen börjar det hända nåt

Slöt naturligtvis upp när Scandic Cup drog igång. Såg stora delar av TBS-RIG. Det ser väl mycket lovande ut för TBS, inte minst med tanke på förvärven från Thoren. Mycket erfarenhet där trots att dom inte nått nån avsevärd ålder. TBS kunde ganska lätt manövrera ut smågrabbarna från gymnasiet. Dom har ju bytt ut en tredjedel av laget som förr om åren. Märkligt att man kan fylla på med en ny årskurs som nästan fullständigt liknar den förra. Små, ettriga och bollsäkra rackare som kommer att växa ordentligt under de kommande åren.

 

Huvudintresset gällde dock matchen Dalen-Thoren. Den utvecklade sig till en bra och tempofylld sådan. Ibland gick det alldeles för fort och man fruktade mest att spelarna i sin iver skulle krocka med nån motståndare med hjärnskakning som följd. Första perioden ägdes totalt av Dalen och man undrade vad Thorens stora framgångar i Prag verkligen hade för betydelse. Så småningom jämnades det ut sig men Thoren föll till sist på för många utvisningsminuter.

 

Ibland slog det mig att det var nån form av Stadsmatch jag kollade på. Sandåkern/RIG mot Dalen/City. Årets Dalen domineras ju en hel del av spelare från Sandåkern medan Thoren fyller på med ärrade Dalen-och Citylirare. Man får deleta en del gamla minnen…

 

Nåväl, man får verkligen hoppas att Alexander Bodén och Kettil Kronberg håller sig skadefria i vinter. Det blir nog tufft ändå mot SSL-motstånd. För spelare från jumbon i Allsvenskan ifjol kan väl näppeligen räcka för att Dalen ska nå slutspel.

 

Thoren tippas av många som klar SSL-kandidat, och det med rätta när man ser till truppen och den i förhållande till motståndarnas dito i Allsvenskan. Men nog finns det mycket att göra i laget. Hur ska femmorna se ut egentligen? Jag tycker att det exempelvis är alltför få defensiva kilon i en line med Bodén -Johannesson- Arvidsson även om det funkade bra offensivt. Thomsson in där? Sedan har jag ju stora förväntningar på Viktor Jansson. Verkade igår lite bortkommen som högerforward.

 

Cupäventyret fortsätter, kul med sådana spelande lag som Granlo och Falun…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.