Nu drar det ihop sig, äntligen…

Så var vi då där, seriepremiärer. Cuper och vänskapsmatcher i all ära men nu börjar allvaret. Intressant upptakt i SSL. Dalen börjar borta mot Storveta. Kunde väl önska sig en något lättare uppgift. Kanske får vi en fingervisning om vad ett, än en gång, åderlåtet Dalen klarar av. En oerhört svår uppgift mot ett Storvreta som värvat ännu fler toppspelare.

 

Två av mina favoritlag, Falun och Granlo , möts i premiäromgången. Hade varit mumma med TV-sändning. Men det går väl att streama. Inte samma sak enligt mig…

I omgång 2 tar Dalen emot Täby. Blir ju högintressant att se om Täby har nåt lag. Spelarflykten har ju varit enorm och ekonomin ifrågasatt.

 

I dagens VK kommentar Pedér Bodén kvalsystemet till SSL. Han tar det positivt, som ett slutspel. Jag har svårt att hålla med där. I ett slutspel har man allt att vinna och inget att förlora.  En seriesegrare i Allsvenskan har allt att förlora. Man har redan vunnit sin serie och riskerar att bli snuvade på uppflyttning av seriefyran… Nää, nya kvalsystemet är åt helsike. Min uppfattning är klar. Har man vunnit en serie som pågått över en hel säsong så ska man automatiskt flyttas upp! Möjligen vore det intressant med att ex.vis. 2-orna i Allsvenskan Norra och Södra möttes om en tredje plats i SSL. Det skulle hålla Allsvenskan vid liv längre. Men samtidigt skulle det innebära att 3 lag måste lämna SSL. Men varför inte 2-orna + lag 10 i SSL om 1 plats. Alla varianter kan diskuteras utom den att segraren ska gå upp.

 

City- Thoren på måndag! Ger det månne en föraning om att lagen till våren kommer att mötas i bäst av 3 om en SSL-plats. Det kan bli hjärtskärande…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.