En mental seger för City…

I kvällens match mellan City och Thoren visade det sig det vi sett så många gånger förut.Vad oddsmakarna säger har liten betydelse när matchen väl är igång. Allsvenskans storfavorit Thoren mötte ett City som enligt tipsen mer skulle få kämpa för att klara sig bland de 4 första i serien. Märkligt att Thoren redan nu var klart märkta av favoritskapet. Mycket taffligt passningsspel, tappade bollar och väldigt generösa bjudningar var signumet för kvällen. Gav dom bort 3 eller 4 mål på bjudningar? Jag tappade räkningen till slut.

 

Matchen hade tre ansikten. Dom två första periderna dominerades av City med bra försvar och snabba uppspel. Dom hade lätt att komma till lägen och halvlägen. Thoren däremot blev stående bollandes vid mittlinjen utan att hitta passningsväger. Oron spred sig.. I tredje perioden vaknar så Thoren ur sin kramp och gör 3 mål på sex minuter. I det läget trodde man att den avgörande vändningen hade kommit. Men nej, City vänder starkt till 7-6 och får sedan en praktbjudning av Mikael Eriksson och sätter 8-6. Klart matchavgörande. Mentalt starkt av City att komma igen efter att ha tappat en stor ledning.

 

Nej, det här var inte seriefavoriternas afton. Märkligt att man kan känna sig så tyngda av favoritskapet redan nu. En derbymatch OK, men ändå. När det gick som tyngst väntade man på att de mest rutinerade spelarna skulle träda fram. Men icke. Dille Jernberg, Jonas Thomsson, Mats Jonsson, Peter Sundelin- ingen höjde sig och visade vägen. Nä, det var dom nya unga som drog lasset. Wiktor Johannesson, Jesper Fransson och inte minst Fredrik Edholm. Edholm var enligt mig planens bäste denna kväll.

 

Naturligt vis är det omöjligt att redan nu tippa vilket Umelag som plockat mest poäng när Allsvenskan är färdigspelad. Men nån promenadseger till serievinsten kan nog inte Thoren räkna med. Inte om man ser till kvällens prestation.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.