Höjden och Dalen..

Att SSL inte satt sig ännu är väl inte att förvånas över. Höjden av förvåning måste man ändå påstå att den del av helgens resultat förde med sig. Storvreta släpper in 12 mål ! Har det hänt i modern tid? OK, borta mot Warberg men ändå. Vad är det som pågår? Granlo måste ta till sudden för att knäcka Jönköping hemma i Sporthallen ! Och kanske ännu mer förvånande, Pixbo torskar med 11-3 mot Linköping. 11-3. Linköping var ju ett stabilt lag ifjol utan att direkt glänsa. Sätter nu 11 mål mot Pixbo…

 

På hemmaplan mötte Dalen Täby. Hela sommaren och gick rykten om att Täby ev skulle dra sig ur SSL. Spelarflykt och dålig ekonomi nämndes som orsaker. Så kommer dom upp till Umeå med en uddamålsförlust borta mot Pixbo i bagaget. och vinner mycket rättvist mot ett blekt Dalen. Ja, ett Dalen som dessutom bjuder på flera mål. Jag har ju som vanligt dålig ordning på +/- statistik men jag förmodar att den inte är smickrande för förstafemman. Om man bortser från Johan Erikssons mål i PP så var det endast Adam Berglund som gjorde mål. 3 snygga prickskytten visst, men forwards då? Ketil Kronberg och Alexander Bodén styrdes mestadels ut i hörnorna av Täbyförsvaret. Det ser tungt ut just nu. Sist i tabellen efter två omgångar.

 

Den stor behållningen för mig denna match var att följa två spelare i Täby. Jag har haft uppfattningen att bollvirituosen Christian Mattsson skulle ha svårt med tempot i SSL. Så icke denna kväll. Hans teknik och spelsinne firade triumfer. Den andra som utmärkte sig var backen, tillika hatspelaren, Andreas Ackevi. Mycket säkert backspel, bra uppspel och dessutom utan överfall på motståndarna- en positiv överraskning.

 

Ekonomi förresten. Jag uppsnappade flera rykten att det är en hel del lag i SSL som dras med det. Vad pågår? Är det svikande publik, mindre sponsring? Eller är det så att övergångssummor och spelarlöner börjar nå höjden som inte klubbekonomin kan bära? Är SSL på väg att bli en Ebberöds bank?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.