Dalens herrar, innebandyns Fågel Fenix..

Äntligen några matcher att sätta tänderna i. Och varför inte börja med Dalens Damer. För några säsonger sedan var dom ett lag som blandade och gav. Dom kämpade med näbbar och klor för att nå slutspel.Och allt som oftast blev det torsk i kvarten, inte minst mot IKSU. Nu är dom ett etablerat slutspelslag som i sina bästa stunder kan rucka allt motstånd. Vi fick ett exempel  på detta när dom på bortaplan i helgen tog upp 0-3 mot regerande mästarna Rönnby. Kolossalt starkt.

 

Herrarna då?. Ja, efter den svaga insatsen mot Täby hemma kunde man väl aldrig tro på att det som hände i Falun kunde hända. Jag tillhör dom som för tredje säsongen i följd dömt ut lagets möjligheter att gå långt denna vinter. Och så går dom och tvålar till Falun borta. Det är väl bara att lära sig att Dalen har en kultur som leder till framgång oavsett manskap på plan. Roligt att följa fortsättningen..

 

Thoren tog en arbetsseger borta mot Sandviken på ett som jag förstått svårspelat underlag. Veteranerna klev fram efter det att man malt ner motståndet. Erik Ställ 29, Mats Jonsson 30, Daniel Jernberg 35 och Peder Bodén 35. Dessutom talades det en hel del om Wiktor Johannessons framfart. Verkar övertyga allt mer.

 

Såg Umeå City på plats. Det frejdiga City som kämpade ner Thoren såg man inte mycket av. KAIS Mora tog tag i taktpinnen från start och släppte sedan inte in City i matchen. Citys passningstempo lämnade mycket övrigt att önska. Visst vaskade man fram chanser men vilket lag gör inte det på 60 minuter. Väldigt många skott gick i täck. En styrka som Mora verkligen visade upp. Täcka skott alltså. Mora hade också mycket lättare att koma till bra avslut än City. Och så har dom nåt som City har saknar flera säsonger nu. En artist och målgörare. Då talar jag naturligtvis om Bobby Edberg. Han var verkligen i sitt esse denna afton. 5 mål blev det. Visserligen 1 på  straff och ett i öppen bur i i slutet. Men ändå. En stor spelare som skulle platsa i vilket SSL-lag som helst om han hade ambitionen. Slutligen tror jag att man redan nu kan ana att Norra Allsvenskan kommer att bli en tuff och jämn serie. Här finns inga lätta poäng att hämta…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.