Dalens härdsmälta, men sedan då…

Jag behöver väl inte medverka och strö ännu mer salt i såren när det gäller Dalens insats mot AIK igår kväll. Det har många gjort redan. Och inte minst tränaren Jonatan Brolin. Sånt här händer då och då alla lag. Hoppas bara att det inte händer Dalen för ofta. Det hände inte förra matchen och det kommer inte att hända nästa match. Ska man då bara glömma och gå vidare? Naturligtvis inte, men det är svårt att analysera och rätta till misstagen efter en sådan här händelse.

 

OK, Dalens försvar såg bitvis ut som om det var något av Umeås Div 1 lag som mötte AIK .Men vilka mötte dom då? Som ni vet har jag haft ett ont öga till AIK mest beroende på en del spelare från förr som retat gallfeber på mig. Men kolla in AIKs organisation som det heter. Bakom spelarna står tränarduon Patrik ” mr AIK” Edgren och Johan Fischerström. Där kan man tala om erfarenhet från spelet på plan. Man har också behållit en stor del av det rutinerade gardet i form av Kim Nilsson, Karl-Johan Iraeus, Patrik Hagberg, Alexander Egebrandt och Henrik Lorendahl ( 39 bast). Sedan har man fyllt på med 3 av Sveriges största talanger i form av Kevin Lieback Asp, Kevin Björkström och Simon Jirebeck. Och längst bak världens bästa målvakt Patrik Åhan. I sanning en stark trupp som på djupet kan mäta sig med Storvretas och Faluns. Det var alltså inget dussinlag som Dalen mötte igår…

 

Man måste också berömma Dalen för hur dom arbetsmässigt och humörmässigt genomförde matchen. Dom kunde ha gett upp mentalt och bara spelat av tredje perioden men icke. Det kämpades och slets från de flesta händer. Spelet kunde också i frustration ha urartat i brutalt spel men det gjorde det inte även om det uppstod en del kontroverser. När det gäller jobb så är ju kaptenen Ketil Kronberg ett föregångsexempel av stora mått .Arbetsinsatsen var formidabel både framåt och bakåt. Man kan undra hur karl orkar.

 

Och på söndag kör troligen ett verkligen revanschsuget Dalen över Växjö. Det blir dom som får sota…

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.