Hur mås det i Innebandyns huvudstad?

Jo, tack bra kan Damerna säga. IKSU har gasat som aldrig förr i höst och tagit 7 raka segrar. Och Dalens damer ligger fyra efter två segrar i helgen.

Värre är det väl ställt bland Herrarna. Såg TBS mot Gamla Stan i lördags. Dom fick slita oerhört för att slå jumbon med 6-5. Ett Gamla Stan dessutom utan bröderna Karlstén. Dom som brukar göra de flesta av lagets poäng. Såg inte bra ut alls. Och RIG har förlorat några matcher.

 

I Allsvenskan tog City en vad det verkar en arbetsseger mot TT borta. Stod 2-1 i slutet på matchen. Bra gjort och helgens prestation. Thoren gjorde som sagt en svag match och får vara nöjda med 2 pinnar mot bottenlaget Runsten.

 

I kväll såg jag Dalen ta emot Växjö. Ett Växjö som klev in på arenan efter en 9-1 förlust mot Smålandskollegan Mullsjö. Och som dom klev in. Det var ju en ny bekantskap för mig, och en väldigt positiv sådan. Storväxta, muskulösa, hårt kämpande bjässar sprang länge Dalen sönder och samman. Efter två perioder stod det 2-6. Dalen försökte en forcering i slutperioden men kom aldrig nära. Matchen innehöll flera fatala misstag av de mest välmeriterade spelarna. Adam Berglund ex vis hade ingen lyckad eftermiddag. Måhända gick det för fort fram för honom i våras?

 

Nu har Dalen släppt in 21 mål på två hemmamatcher och få kämpa som djur. Det sliter oerhört på förstafemman som ska göra allt framåt, spela PP och också delvis box. Man törs inte ens tänka tanken om skador där…

 

Visst är det tidigt på säsongen, men det flyter inte på direkt för Umelagen..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.