Runsten kom upp med 3 och åkte hem med 4

Thoren tog idag emot Runsten i sjätte omgången. Detta Runsten kom med 4 förluster i bagaget. Kunde man i spelet se att toppen mötte botten. Inte i första perioden åtminstone. Efter 10 sek så stod det 0-1 på tavlan. Efter en ängslig period så stod det 2-2. Efter att ha gjort 3-2 i PP så verkade det som om coach Dille Jernberg hade bestämt sig. Hög press gällde och det rätt framgångsrikt på ett förbryllat Runsten. Men efter Runstens kvittering till 3-3 så var frenesin som bortblåst och ängsligheten tillbaka.

I tredje perioden skaffar sig Thoren en 6-3 ledning som så småningom blir till 7-5 med 5 min kvar. Under dom sista minuterna tillåts oldtimern, 40-årige Mattias Bondesson lägga två assist. Det sista till en helt ren tremålsskytt i form av Joakim Brolin. En möjlig segerboll för Runsten smet utanför Ställs högra stolpe med 10 sek kvar. Andan i halsen men Thoren får en straff i sudden som Pedér Boden lugnt lägger in med baken före.

Godkänt? Absolut inte. Det verkar sprida sig en uppfattning söder om Dalälven att det finns poäng att hämta i Umeå. Så ska det inte vara. Tvärtom! I Excel Arena ska motståndarna träda in med darrande ben oavsett om det är Thoren eller City som står uppställda för spel.

Hur såg det ut i Thoren idag då. Ja, repris på förra gången. Erik Ställ helt OK även om han setts bättre och tätare. Jesper Berglund som vanligt tung och resolut. Jakob Arvidsson mycket bra första halvan av matchen. Och Wiktor Johannesson än en gång bäst på plan. Positiv helmatchdebut av Viktor Jansson. Denna gång som högerback. Viktor har minsann inga kilon för mycket på kroppen men löste uppgiften med bra bollbehandling och smartness.

Det var det positiva.Ja, även Dille Jernbergs coaching hördes ordentligt. Dock negativt igen för Peder Bodén. 0+1 i matchen plus straffmålet är inte godkänt. Att alltför ofta vända upp på vänsterkanten och söka mer eller mindre livsfarliga instick i slottet håller inte. Det gick hem kanske en gång på fem. Vi vill se mycket mer och varierat från den klubban. Tyngst just nu går det nog för Fredrik Ottosson. Vi säger inte mer.

Tur att det denna säsong är fyra lag som får kvala…