2 x 50/50 blev 3 av 6…

Jag tillhörde väll dom som fick mest speltid på söndagseftermiddagen. 2×60 min med mellanliggande matpaus. Och det är klart att koncentrationen på matchhändelserna brister då och då. Inte minst när man sitter med gamla grannar från Sandbacka.

 

Det blev 2 målmässigt täta matcher v i fick beskåda, åtminstone när det gäller slutresultatet. Men dom hade olika karaktär.

Thoren valde ett lägre försvarsspel vilket innebar att TT ägde mycket boll. Resultatet av det blev 1-3 efter halva matchen då man tillåtit TT´s sniper Tommy Bolin sätta tre raka kassar. Thoren kom starkt igen via ett PP-mål av Mats Jonsson och det stod 3-3 inför sista.

I tredje kom matchens mest minnesvärda händelser. Viktor Jansson, som fått förtroendet från start skjuter från mittplan, missar skottet som blir till en myra som rullar in under en förvånad TT-keeper. Hur kul som helst. Inte minst för Jansson. 3 min kvar får Elias Conradzon ett ”extra shift” och levererar en lysande passning till Peder Bodén som lägger in segerbollen.

Spelarna då? Ja, dom jag lyft fram under hösten syntes väl inte på samma sätt denna match. Jo, Ställ förstås som fortsätter att övertyga. Nu vill jag istället lyfta fram två andra. Elias Conradzon trivdes som fisken i vattnet med 1+2 som resultat. Verkligen roligt att se. Den av mig kritiserade Jonas Thomsson tog mer ansvar i denna match och gjorde ett mycket fint jobb i slutskedet då tiden skulle dödas.

Det blev 3 poäng och en kudde mot TT, men det kunde likväl ha blivit 0 med lite otur.

 

Eftermiddagens andra match blev mer öppen och svängig. Den inleddes och avslutades med en del bedrövliga misstag. Citymålvakten Jurg Siegenthaler ( vem är det?) släppte 2 billiga mål som tidigt medförde uppförsbacke för City. Efter en hel del tveksamma försvarsinsatser låg man så under med 5-2 efter halva matchen. Men det finns en tåga i årets City och man knaprade ikapp till 5-5 och 1 min före slutet stod det 7-7. Då kom dom bedrövliga misstagen tillbaka. Om det var domaren som stod för det eller spelarna vet jag inte men efter en het diskussion om vems boll det skulle bli tappar Cityspelarna koncentrationen och en Täbyspelare tillåts runda buren och trycka in ett segermål. Olycklig huvudperson blev här Stefan Lindberg men sånt händer. Kolla för övrigt in Stefan om ni vill få en illustration till begreppet ”ta jobbet i 60 min”. Det finns ingen som honom när det gäller det.

Att nykomlingen Täby knaprat åt sig en hel del poäng förstod man varför efter denna match. Intressanta bekantskaper för mig var tvillingarna Nyholm som fanns med överallt i Täbys ageranden. Med i samma giftiga lina och spelade också PP och box. Dom får vi höra mer om framöver.

Det blev 0 p, men kunde likväl ha varit 3 med mindre slarv.

 

Avslutningsvis var det roligt att kolla in några aktörer utanför plan. Dille Jernberg går verkligen in för uppgiften som matchcoach i Thoren. Hörs och syns hela matchen igenom. Verkligen trevligt att han hittat en ny viktig uppgift efter skadan. Hos City verkar Lingon Lindgren med stort lugn i båset och utstrålar stor auktoritet. Till sist var det enormt kul att se en ombytt Calle Carlbom på Thorens bänk. Han kom aldrig in på plan men som han ville dit. Hoppade på bänken som en förstaklassare som har svårt att sitta still under första skoldagen. Ibland hade han till och med ena foten över sargen. Hoppas ryggen håller. En världsstjärna som Thoren kommer att behöva.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.