Dalens underdogs bet ifrån sig..

När Dalen möter IKSU i SSL så har jag väl inte nån speciell anledning att hålla på nåt av lagen. Men då blir det som så ofta i idrottssammanhang, man håller på ”the underdog”. Och i gårdagens match fick man valuta för sin investering. Ett derby är ett derby och det är klart att Dalen blev extra peppade. Inte minst då av att IKSUs vinstsvit var så lång.

 

Hade tänkt att se matchen på Excel men då jag upptäckte att det var TV-sändning så stannade jag kvar i soffan. Och vilken bra match man fick se. Jag är djupt imponerad över sättet som Dalen försvarade sig mot IKSU-stjärnorna. Och det är bara att hålla med förbundskaptenen Söderström i det han sa efter matchen. Flera av IKSUs landslagsstjärnor underpresterade kraftigt. Victoria Wikström och Cassandra Edberg för att nämna några. Men å andra sidan, man blir inte bättre än motståndarna tillåter…

 

Och denna kväll tillät inte Dalens försvar att motståndarna fick glänsa. Sofie Andersson är ju en grymt bra defensiv back.Stor tyngd och stort lugn. Finns det nån bättre? Hann dessutom med att fixa två assists. Längre upp i banan så uppehöll främst Natalie McNeil och Martha Hällgren hela matchen IKSUs backar och underlättade för sina egna. De stod också för giftiga kontringar. Jag har nog aldrig sett McNeal så bra och Hällgren är ju ett jättelöfte som powerforward.

 

Ett slitet uttryck är ju att motivation slår klass, men det var väl precis vad som hände i denna match… och att även världsstjärnor kan bli tyngda av publiktryck och stundens allvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.