Vad är det för fel på Thoren ?

Igår såg jag (förstås) City förlora med uddamålet mot Balrog. Efter halva matchen låg dom under med 1-4 och var i brygga. Men dom KÄMPADE sig ikapp och tog tom ledningen. Att dom sedan förlorade är en annan sak. Huvudpoängen är att dom aldrig gav slaget förlorat och visade stor vilja och hjärta. Kämpar som Stefan Lindberg, Mattias Hedlund och Peter Reinholtz ger aldrig tappt, aldrig.

 

I dag såg jag Umeås andra Allsvenska lag, Thoren. Dom mötte ett Haninge som kom med 2 femmor. En stark namnkunnig och en yngre okänd. För oss på läktaren var taktiken given rätt snart. Matcha en stark Thorenfemma mot deras första. Kör sedan med de två andra femmorna med hög checking och bra tempo mot deras andra. Trötta ut dom så att misstagen kommer. Gjorde man det? Knappast. Man rullade på som vanligt med tre femmor utan speciellt fokus. Okoncentrerat, bortslagna bollar, slarviga passningar, skott utanför eller i täck…Först sista 10 min kunde man se en mer aggressiv toppning. Före det bytte man en och annan spelare i femmorna utan effekt.

 

En stor del av tiden stod Thorenspelarna stilla och bollade gris. Och det i ett underläge. Vad är det som pågår?. I första perioden sköt Thoren fyra(4 !) skott och i andra åtta (8 !). Totalt förlorade man skotten med 22-38 mot ett mittenlag med 12 spelare. Otroligt.

 

Nä, nu är prestationen mil borta från deviserna Mod-Kraft- Passion. Många mil. Vill man vara väldigt stygg kan man säga att denna eftermiddags Thoren bestod av idel alibispelare. Erik Ställ undantagen.

Hur matchas laget och efter vilket rättesnöre och med vilka taktiker? Mycket svårt, nästan omöjligt att begripa…

 

Matchens lirare enligt mig var Haninges eminente vänsterback # 47 Adam Kimström (20 år) som dominerade spelet mest som han ville. Mest som oftast också helt oattackerad…

 

Nä, det här duger inte Thoren, inte alls. Var är kämpaglöden och djävlar anammat ?

 

 

3 kommentarer

  1. Läktarfundering

    Jag håller med dig om kritiken. Det som jag tycker är underligt, är att man har en comebackande spelare som inte spelat innebandy på elitnivå på 1-2 år. Han ser mer än lovligt kantig ut i spelet och dräller med bollen på mittplanen 2 gånger med mål i baken som följd. När man sen går ner på 2 femmor får han fortsatt förtroende resten av matchen. Hur är tanken med coachningen då? Hur förklarar man det för dom yngre, lovande spelarna som kanske inte briljerade i början av matchen men som definitivt inte var sämre. Det kan väl inte vara så att om man en gång spelat i SSL har man en garanterad plats i TTG oavsett vad man presterar nu.

  2. publiken

    Håller med om att coachningen var anmärkningsvärd i andra halvan av matchen. Dessutom borde väl Bodén börja leverera, hans ”blindpass” leder oftast till en motståndarkontring!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.