Dalens krigare vann slaget !

Jag lämnade nog Arenan en aning besviken. Hade bespetsat mig på en spännande och välspelad match. OK, spännande var den väl till en bit in på tredje perioden men välspelad, icke. Det blev en intensiv drabbning med tuffa närkamper och mycket vilja. Båda målvakterna höll hög klass och första målet lät vänta på sig till några minuter in på andra perioden.

Matchen stod väl ändå och vägde in på tredje men när Dalen satte 3-0 så vek Granlo ner sig. Väldigt otypiskt för det laget som brukar kämpa till sista blodsdroppen. Efter 3-0 säkrade Dalen bakåt och täckte en oherrans massa skott. Nästan inget slank i genom.

Granlo förvånade med att allt som oftast hamna  i låsta situationer nere i hörnen. Få flygande anfall med snabba pass. Nä, dom stängdes effektivt av ett kompakt Dalen.

Spelarna då? Jo, hos Dalen vill jag framhålla Patrik Suchanek som visade ett gediget backspel och som också var farlig framåt. Höstens bästa match gjorde Andreas Berglund med ett enormt slit och mycket bollhållande.

Johan Samuelsson hade en så där dag. En dag då frågan ”Vem är nr 2” är befogad. Kan så ofantligt mycket mer. Nä, ingen höjde sig över mängden.

Den här matchen vann laget som ville mer och behövde poängen bäst, så enkelt var det.