Tala ur skägget Thoren !

Jag börjar bli rätt less på hur informationen kring ledarbyten/förändringar i olika föreningar kommer oss till del. Det blir mer och mer vanligt att rykten först uppstår. De antyds sedan i media. Nästa steg blir att media presenterar och bekräftar nyheten. Lagen ligger ofta väldigt lågt i inledningsskedet och mumlar nåt om att diskussioner förs och att inget är klart. Visst är det konstigt att lagen själva ofta är sist att presentera sina egna nyheter?

Ett slående exempel är höstens turer kring tränarstaben inom Thorengruppen. Bertil Eirell lämnade med en krystad förklaring som eftermäle. ”Dille” Jernberg kom in, helt oplanerat, som matchcoach efter sin oturliga skada. Och nu får vi via media veta att Jocke Sjöström knutits till laget och föreningen. I VKs papperstidning så får vi veta att huvuduppgiften är matchcoachning. I nätupplagan ska han ”med sin erfarenhet bli viktig för föreningen i stort”. Författaren är densamma i båda fallen.

 

Vad handlar det om? Varför så mycket olika matchcoacher? Vad har huvudtränaren för roll? Kommer Sjöström att ersätta Wirtala inom en snar framtid? Vid olika snack med spelare i laget får man den uppfattningen att dom inte vet mer än vi på läktaren…

 

Nä, tala ur skägget Thoren, så vi får koncentrera oss på sporten !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.